Voetbalclinic E en F pupillen druk bezocht

Voetbalclinic E en F pupillen druk bezocht

12 mei 2016 10:45


Op woensdagmiddag 11 mei is van 17.00 uur tot 19.30 uur onder prachtige weersomstandigheden de voetbalclinic voor de E en F pupillen van v.v. Woubrugge gehouden.

Een link naar de foto's staat onderaan deze pagina!

Voetbalclinic E- en F-pupillen wederom groot succes

Op woensdag 11 mei 2016 is voor de 3e keer voor alle E en F-pupillen van voetbalvereniging Woubrugge een voetbalclinic georganiseerd met spelers van de selectie als spelbegeleiders. Het weer was deze dag prachtig. Uiteindelijk 84 E en F pupillen hebben zich van 17.00 uur tot 19.30 uur prima vermaakt bij de 10 verschillende spelonderdelen.

Nadat in de middag eerst alle onderdelen op veld 1 uitgezet waren, stroomden vanaf 16.15 uur de eerste enthousiaste kinderen al het voetbalterrein van Woubrugge op. Om 16.30 uur was het een drukte van belang en waren de meeste kinderen en ook de spelers van de selectie aanwezig.

Tegen vijven mochten de kinderen het veld op. Daar werd eerst de uitleg gegeven over de voetbalclinic. Alle E en F spelers waren in 20 verschillende groepen ingedeeld. De eerste 10 groepen waren de spelers uit de E pupillen. En de laatste 10 groepen waren de spelers uit de F pupillen, aangevuld met een enkele E- pupil.

De spelers kregen per groep van 4 of 5 kinderen een scorekaart mee, waar per onderdeel de behaalde punten van de groep genoteerd konden worden. Elk onderdeel duurde 8 minuten, daarna werd er weer gewisseld naar een volgend onderdeel. Dit werd centraal geregeld door Evert. Bij het latje trappen onder begeleiding van Dennis kon je punten scoren door op de lat of op de paal van het doel te trappen. De penalty’s onder begeleiding van Marco moesten er gewoon in om punten te halen. Maar dat was nog een lastige klus met topkeepers Sven en Thomas op doel. Bij de verschillende partijvormen, onder leiding van Martijn, Jur, Berend-Jan, Daan en Guido scoorde je weer punten door te winnen, maar ook door doelpunten te maken. Verder was er ook nog een onderdeel waar je punten kon scoren door de bal in een vak te schieten. Met name bij de E pupillen had Robert-Jan het druk met het tellen van alle gescoorde punten.

Bij het 4 tegen 4 deden Bob en Twan ieder bij een team mee. Hier werd ondanks de warmte fel gestreden voor de punten. Ook was er het ouderwetse paaltjesvoetbal. Wanneer je een pion omschoot, kwam die aan jou kant erbij. Fred had het daardoor druk met het heen en weer brengen van de pionnen die omgeschoten werden.

Na 2 uur voetballen werden de punten van alle groepen opgeteld. Bij de F pupillen was groep R de winnaar met daarin Youp van Oosten (F1), Jens van Rijn (F2), Chris Hijzelendoorn (F4), Stijn van der Park (F5) en Sem Rietbergen (F6). Bij de E pupillen waren de mannen van groep E het team met de meeste punten. Hierin zaten Thom Köster (E1), Michiel van der Vorm (E2)en Davey Koet (E4).

Om de individuele winnaar van de E en F pupillen te bepalen werden door de winnende groep van de F- en E pupillen 3 penalty’s genomen op keepers Sven en Thomas.

De finale werd gehouden op het hoofdveld aan de zijde van de kantine, zodat alle kinderen en de vele opgekomen ouders de spannende finales goed konden zien. Bij de F pupillen bleek Sem uit de F6  uiteindelijk de koelbloedigste. De winnende penalty ging feilloos in de hoek. Daarna waren de E-pupillen aan de beurt voor hun finale. Hier kwam na de eerste drie penalties  een barrage tussen Thom uit de E1 en Davey uit de E4. Uiteindelijk had Thom de zenuwen het best onder bedwang. Sem en Thom kregen als prijs een mooie bal met Woubrugge logo.

Als afsluiting werd er nog een mooie groepsfoto gemaakt en gingen na deze mooie voetbalmiddag alle kinderen met een zakje chips en een flesje drinken moe maar voldaan weer naar huis.

Mannen van de selectie bedankt voor het begeleiden bij de onderdelen. En ook de mensen die op de achtergrond meegewerkt hebben bedankt voor jullie inzet. Het was een topmiddag.

Klik hier om de foto’s te bekijken van dit leuke evenement.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!