Datum

10 december 2016 10:30

Accommodatie

Onbekend

JO11-1 sloot de competitie af met een klinkende overwinning. Vooraf dachten we een zware pot tegemoet te gaan in Leimuiden tegen koploper Kickers'69. Maar we hadden nog iets recht te zetten na het teleurstellende gelijkspel van vorige week tegen v.v.Alphen (toen werd in de slotfase de winst verspeeld). Vandaag zouden we in Leimuiden eens laten zien waarom we veel beter kunnen.

Op een druilerig achterafveldje werd de aftrap genomen. De eerste tien minuten ging het nog gelijk op. Kickers kreeg meerdere kansen, maar de fantastisch keepende Jauke hield alle ballen uit het doel. Na 10 minuten vond Noah het welletjes en begon aan een mooie solo. Vanaf de rechter kant schoot hij onhoudbaar binnen: 0-1! Vijf minuten later een vergelijkbare actie, maar nu legde Noah op het laatste moment de bal af op Jochum, die vrij gemakkelijk de bal kon binnentikken: 0-2.

Halverwege de eerste helft stonden we dus met 2-0 voor. De tegenstander was dat duidelijk niet gewend en was een beetje van slag. Maar ze herpakten zich en begonnen aan een sterk offensief. Onze verdediging is echter sinds de komst van Quirijn duidelijk verbeterd. Het zelfvertrouwen groeit met de week. Tijn, Quirijn, Owen en Romijn maken er een ware vesting van en met een keeper als Jauke daarachter komt er helemaal geen bal meer door. U begrijpt het al, de 2-0 voorsprong werd, ondanks de felle aanvallen van de tegenstander, meegenomen naar de kleedkamer.

De wedstrijd was uiteraard nog niet gespeeld, want vorige week tegen v.v. Alphen gingen we ook met een 2-0 voorsprong de rust in en toen lieten we ons in de laatste minuten toch nog verrassen. We namen ons voor niet nog eens in die val te trappen. We pasten een tactische wissel toe. Robin ging in de spits spelen en zou steeds de ruimte achter de verdediging opzoeken. Dat lukte bijzonder goed: al in de 23e minuut kreeg Robin een kans op de 3-0, maar stuitte op de uitgekomen keeper. Twee minuten daarna kwam dat doelpunt alsnog. Na een aanval vanaf rechts via Lukas kreeg Robin de bal voor zijn voeten en schoot beheerst binnen. Vijf minuten later precies dezelfde situatie. En weer stond Robin goed opgesteld: 0-4!.

Halverwege de tweede helft stond het dus 4-0! Wat een luxe! En het was nog niet over: Lukas besloot dat het tijd was voor zijn doelpunt. Afstandsschoten zijn zijn specialiteit en hij probeerde het maar weer eens. Het leek een houdbare bal, maar het was toch te moeilijk voor de keeper: 0-5!

De laatste 10 minuten geloofden beide teams het wel. Vlak voor tijd werd er voor de eer nog gescoord door Kickers, maar daar werd niet eens meer voor gejuicht. De winst was binnen voor Woubrugge.