66'
Anoniem (solo)

Meisjes onder 15, MO15-1, 2e klasse 1

7 oktober 2017 10:00

Zaterdag 7 oktober was Lugdunum het volgende slachtoffer van de Woubrugse dadendrang. Voor het eerst dit seizoen stond onze vaste keepster Noëlla weer onder de lat. Door een zware ribblessure had zij nog geen minuut gespeeld.

Meteen na de aftrap liet Woubrugge zien waarvoor zij gekomen waren, maar het vizier stond nog niet helemaal op scherp. In de 7e minuut kwam dan toch het eerste doelpunt: Indy Langhout schoot de bal vanaf links van 20 meter in de lange hoek: 0-1.

Niet veel later mocht Lugdunum iets terugdoen. De enige echte Leidse kans van de wedstrijd was meteen raak: 1-1.
Woubrugge liet zich niet van de wijs brengen en ging opnieuw op zoek naar de voorsprong. Dat viel in eerste instantie niet mee. Met zelfvertrouwen door de 1-1 en met zeer fysiek spel hield Lugdunum zich nog lang staande.

Maar na 20 minuten werd de ban gebroken. Claire kwam op rechts goed door, passeerde twee tegenstandsters en legde de bal daarna panklaar voor Sophie Verschuur: 1-2.
Binnen 5 minuten werd het vervolgens 1-3 en 1-4. Beide goals werden gescoord door Amy.

In deze periode werd de tegenstander compleet overlopen. Hannah soleerde door de Leidse verdediging, maar kwam net te kort voor het laatste tikje.
Rianne had in de 30e minuut meer geluk. Met enig fortuin passeerde ze op de achterlijn 2 tegenspeelsters en kon tikte daarna heel leep de bal in de korte hoek: 1-5
Indy Langhout ontpopte zich als de sterspeelster van de wedstrijd. Met een droge knal in de kruising zorgde zij nog voor de rust voor 1-6.

Meestal als het zo gemakkelijk gaat, komen in de tweede helft de kleine foutjes. Sanne vormt samen met Mika een ijzersterk verdedigingsduo, maar één klein momentje van onoplettendheid van Sanne en de bal lag in het verkeerde doel: 2-6.
Dat was wel meteen het signaal dat er nog wel even gevoetbald moest worden. De rest van de wedstrijd gaven Sanne en Mika geen enkele kans meer weg. Geweldig gespeeld.

Iedereen wil graag spelen, en dat gebeurd natuurlijk ook, maar door de vele wissels liep het de laatste 20 minuten iets minder soepel.
Sophie Verschuur scoorde van grote afstand nog de 2-7 en vlak voor tijd maakte Indy Langhout haar hattrick compleet.
Eindstand 2-8.

Voor de vijfde keer op rij (beker+competitie) heeft MO15 nu gewonnen. In die vijf wedstrijden werd maarliefst 33 keer gescoord door 6 verschillende speelsters.
“Gewoon onvoldoende tegenstand” hoor ik u zeggen? Misschien, maar we spelen wél in de 2e klasse (dat er bij de meisjes maar twee klassen zijn, laten we voor het gemak even achterwege) en er wordt echt èrrug goed gevoetbald. De komende twee weken spelen we thuis.