Zevenhoven 1

4e klasse A

9 februari 2019 14:30

J. Honsbeek

Woubrugge heeft eindelijk de eerste competitiezege van 2019 te pakken. Op een zeer winderig Sportpark Bateweg Noord waren de Nolinaboys de gasten van Zevenhoven met 3-1 de baas.

De wind stond precies over het hoofdveld, waardoor beide ploegen een helft volle wind mee hadden en ook een helft volle wind tegen. Woubrugge begon de wedstrijd met windkracht zeven in de rug en wist dus wat er moest gebeuren: druk naar voren.

Dat lukte in principe aardig. Zevenhoven kreeg de bal maar moeilijk weg en Woubrugge werd gevaarlijker en gevaarlijker. Uiteindelijk resulteerde dit in een 1-0 voorsprong. Gino Rolfes draaide knap weg bij zijn directe tegenstander en punterde de bal via de paal binnen.

Veel tijd om het doelpunt te vieren nam Woubrugge niet, want de marge moest voor rust nog groter gemaakt worden. Verschillende keren kreeg de ploeg hier uitstekende kansen voor, maar die werden niet verzilverd. Aan de andere kant kwam Zevenhoven er een paar keer gevaarlijk uit.

Tocht werd voor rust de marge verdubbeld. Een lastig schot kon niet klemvast worden gepakt door de keeper van de uitploeg, waarna Shijie Hu simpel binnen kon tikken. Met een 2-0 voorsprong ging Woubrugge aan de thee.

Na rust gebeurde wat te verwachten viel. Zevenhoven nam het initiatief en Woubrugge had moeite met de geel-rode storm voor het eigen doel. Dit resulteerde iets te snel voor het mooie in de aansluitingstreffer. Een schot van afstand was keeper Michael Kneulman te machtig.

In die fase kreeg Woubrugge de wind van voren en moest het alle zeilen bijzetten om niet ook de gelijkmaker te incasseren. Gelukkig voor de thuisploeg wist Thomas Osthoff de eerste de beste kans van Woubrugge in de tweede helft direct te verzilveren. Hij was het eindstation van een vlot lopende counter: 3-1.

Zevenhoven probeerde nog wel met frisse moed de jacht op de aanlsluitingstreffer te heropenen, maar slaagde hier niet of nauwelijks meer in. Woubrugge bleef overeind en kon met 3 punten in de tas aan de Apres Ski-party beginnen.

Door de overwinning klimt Woubrugge weer over Floreant heen naar de 4e plek op de ranglijst. Aankomende zaterdag staat de belangrijke uitwedstrijd bij nummer 2 Oegsgeest op het programma.