Roodenburg 1

4e klasse A

23 februari 2019 14:30

T. van Diest

De thuiswedstrijd tegen Roodenburg heeft Woubrugge drie punten opgeleverd. Met veel pijn en moeite werden de Leidse gasten over de knie gelegd. Een 1-0 achterstand werd pas in het laatste kwartier omgebogen in de uiteindelijke 2-1 overwinning.

Woubrugge begon de thuiswedstrijd tegen Roodenburg met in het achterhoofd dat er nog een klein kansje was op de tweede periodetitel. Daarvoor moest de ploeg zelf in ieder geval met veel doelpunten verschil zien af te rekenen met Roodenburg.

Vroege voorjaarszon

Maar op het lastig bespeelbare veld bleek al snel dat de gasten geen zin hadden om als kanonnenvoer te dienen. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Kansen voor beide doelen waren dan ook schaars.

Keeper Michael Kneulman kon de eerste helft volledig gebruiken om bij te bruinen in het vroege voorjaarszonnetje, terwijl de doelman van Roodenburg het nog wel benauwd kreeg bij een knap schot van Leon Hoogenboom op de paal en een kans van Shijie Hu.

Kater

In de rust werd duidelijk dat er heel wat scheppen bovenop moesten wilde Woubrugge überhaupt drie punten overhouden aan deze wedstrijd, laat staan de periodetitel in zicht houden.

Na de thee zocht de ploeg van trainers Koos Disseldorp en Barry Buntsma weer met regelmaat de aanval, maar tot grote kansen leidde dit niet. De kater was dan ook enorm toen de uitploeg prompt een strafschop kreeg én verzilverde: 0-1.

De gedachten aan de periodetitel konden nu helemaal de prullenbak in, er moest eerst maar eens gewonnen worden. Woubrugge was genoodzaakt meer ruimte weg te geven in hun jacht op de gelijkmaker, waardoor er kansjes ontstonden voor beide doelen.

Woubrugs kwartiertje

Toen brak het laatste kwartier aan. Woubrugge zocht de aanval over de linkerkant via Shijie Hu. Hij sneed naar binnen en schoot op doel. De keeper van Roodenburg kon het leder niet goed verwerken en via een korte scrimmage kon Chris Verhoef de bal het laatste zetje tegen de touwen geven: 1-1.

Precies de energieboost die Woubrugge nodig had. Plots was er weer alle vertrouwen op de overwinning, al hing het gevaar van een rappe tegenstoot ook nog in de lucht. Gelukkig werd het een Woubrugs kwartiertje waar ze in Den Haag nog een puntje aan kunnen zuigen.

Ode aan de voorassist

In minuut 89 kwam Woubrugge op de verlossende voorsprong. Roodenburg leek er gevaarlijk vandoor te kunnen, maar de tegenaanval werd al vroeg in de kiem gesmoord door een knappe ingreep van Aron van Klaveren.

De invaller hield vervolgens zijn hoofd koel en zag Thomas Osthoff diepgaan. Na een geweldige pass van Van Klaveren kon de middenvelder zo op het doel af. Hij bleek niet zelfzuchtig en gaf de bal breed, waardoor Verhoef zijn tweede van de middag mocht maken. Een mooie en bevrijdende teamgoal, waarbij de meeste aandacht uitging naar de vaak onderschatte en ondergewaardeerde voorassist.

Nieuwe ronde nieuwe kansen

De voorsprong kwam niet meer in gevaar voor Woubrugge. In de absolute slotfase kreeg de Leidse doelman nog rood voor het neerhalen van de doorgebroken Bob van der  Linde. De scheidsrechter maakte niet lang daarna een einde aan de verder sportief verlopen wedstrijd.

De tweede periodetitel is nu voor de studenten van LSVV. Woubrugge gaat in de laatste negen wedstrijden van het seizoen vol voor een plek in de nacompetitie. Volgende week heeft de ploeg even rust, een week later komt SJC op bezoek. Graag tot dan!