1 - 2

Woubrugge 1

4e klasse A

15 december 2018 14:30

Woubrugge heeft ook de zevende wedstrijd op rij in winst omgezet. In een koud en kil Leimuiden verdedigde de ploeg lange tijd een 2-1 voorsprong, en hield stand.  Zo gaat de ploeg van Koos Disseldorp en Barry Buntsma met een goed gevoel de winterstop in.

Woubrugge startte de wedstrijd met de wind in de rug en maakte dankbaar gebruik van dit metreologische voordeel. Waar Kickers probeerde op te bouwen, stoorde Woubrugge al vroeg en wist het de bal een paar keer vroeg te ontfutselen. Dit resulteerde in een legio kansen voor de uitploeg, maar de trekker werd niet definitief overgehaald.

Tot de 34e minuut. Na goed drukzetten van Kevin Veltman kwam spits Gino Rolfes in balbezit. Zijn schot op doel werd fortuinlijk geraakt door een Leimuidense verdediger en dwarrelde zo de goal in: 0-1.

Vlak voor rust zorgde Woubrugge voor de verdiende verdubbeling van de score. Een gevaarlijk schot van Emiel Buntsma werd niet goed verwerkt en kwam terecht voor de voeten van Shijie Hu, die wel raad wist met de kans: 2-0.

Zo ging de uitploeg rusten met een relatief comfortabele ruststand, maar wist het dat het op z'n hoede moest zijn. Kickers zocht nu met de wind in de rug de aanval en werd een aantal keer redelijk gevaarlijk.

Zeker toen de thuisploeg in de 70e minuut de aansluitingstreffer wist te maken werd het een lange tijd billenknijpen. Toch hield Woubrugge stand en werd de zevende driepunter op rij over de streep getrokken. Zodoende gaat de groen-witte formatie als nummer 3 van de competitie en nummer 1 van de tweede periode de winterstop in.