88'
Justin Meijer

4e klasse A

8 december 2018 14:30

Woubrugge heeft de thuiswedstrijd tegen Hazerswoudse Boys op miraculeuze wijze gewonnen. Na een 0-0 ruststand brandde de wedstrijd goed los en toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er een 4-3 eindstand op het scorebord.

Op een nat en winderig Sportpark Bateweg Noord was Woubrugge voornemens om de eerste helft - gesteund door de wind in de rug - vol druk te zetten op de helft van de bezoekers. Dit lukte matig. Sterker nog, het was Hazerswoudse Boys dat de beste kansen kreeg in de eerste helft. Desalniettemin was de 0-0 ruststand een logische.

Na de thee had de wedstrijd niet lang nodig om volledig los te barsten. In minuut 50 was het Hazerswoudse Boys dat niet geheel onverdiend de leiding nam. Toch liet Woubrugge de koppies niet hangen en ging het tegen de wind in op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook razendsnel. Kevin Veltman was het eindstation na een goede Woubrugse aanval en binnen mum van tijd stonden de bordjes weer gelijk.

Sein voor Woubrugge om door te drukken. Weer kwam Woubrugge een paar keer gevaarlijk voor het Hazerswoudse doel. Bij een van die pogingen bleef de bal hangen in de 5 meter. Spits Gino Rolfes was er als eerste bij om de bal met de hak in het doel te werken: 2-1.

Maar de koek was (nog lang niet) op. In de 68e minuut maakte Emiel Buntsma na een goede individuele actie de 3-1 voor de groen-witte formatie. Wedstrijd beslist, zou je zeggen. Niets bleek minder waar.

Bijna direct na de aftrap zochten de bezoekers de aanval die resulteerde in de snelle aansluitingstreffer. Het beloofde een spannende laatste kwartier te worden. Lang hield de Woubrugse equipe vol, maar in de 86e minuut kwam daar de harde klap. Een afstandsschot van de bezoekers trof doel: 3-3.

Een harde klap, maar zeker niet de knock-out. Sterker nog, Woubrugge rechtte nog één keer de rug en trok ten aanval. Een afgeslagen corner werd door Shijie Hu opnieuw ingebracht. Thomas Osthoff kon zijn grote teen nog tegen die voorzet zetten waardoor de bal over de uitgekomen doelman kon lepelen.

Dat was het slotakkoord van een verder krankzinnige tweede helft. Door de overwinning blijft Woubrugge derde, maar zag de achterstand op nummer 2 Oegstgeest slinken tot 3 punten. Daarnaast staat Woubrugge bovenaan in de tweede periode met 9 punten uit 3 wedstrijden. Volgende week gaat de ploeg op zoek naar de zevende overwinning op rij. Kickers is dan in Leimuiden de tegenstander.