53'
Tess Vitters (schot)

2e klasse 2*

2 februari 2019 10:00

Zaterdag 2 februari begon de MO15 aan de voorjaarscompetitie met een uitwedstrijd in Wassenaar. Op de Sportpark De Roggewoning was Graaf Willem II VAC de tegenstander.  Voor vertrek lichte paniek bij de begeleiding. Een belachelijk grote boot trok door de Heimanswetering waardoor de besproken auto's niet over de brug konden. Na een flinke omweg, dus vertraging, kon aan de reis naar Wassenaar begonnen worden Nauwelijks zichtbare lijnen op het veld en, nog erger, geen dugouts. Goh, wat heeft v.v.Woubrugge zijn zaakjes dan toch goed voor elkaar. Na al die tegenslagen werd dan toch afgetrapt.

Helaas waren Lisa en Danielle afwezig, maar gelukkig was Tess H wel van de partij. De eerste paar minuten waren nogal rommelig. Beide partijen kwamen niet echt aan voetballen toe. Het spel lag veel stil en de bal vloog van voor naar achter en weer terug. Toch kreeg Woubrugge wat meer grip op het spel. Na 9 minuten een gave pass van Amy op Tess H zette de buitenspeelster alleen voor de keeper en poeierde laatstgenoemde  de bal in het vijandelijke doel, 0-1. Niet veel later legde de scheidsrechter de bal op de stip. Een verdediger van de thuisclub had kennelijk hands gemaakt.  Het buitenkansje werd echter niet benut. Penaltyspecialist Amy raakte de paal. In het restant van de eerste helft had Woubrugge kansen op meer, maar deze leverde geen doelpunt op waardoor de rust met een 0-1 voorsprong werd bereikt.

Na rust een groter overwicht voor de MO15. Na 7 minuten in de tweede helft pikte Tess H de bal op buiten het strafschopgebied. Na een mooie solo was de keepster kansloos, 0-2. Een meer dan verdiende voorsprong. Halverwege de tweede helft werd het zelfs 0-3. Een voorzet van Tess H bereikte Tess V, die de bal beheerst in het doel schoot. Helaas lukte het niet om de score nog verder uit te bouwen, ondanks dat er uit alle standen op doel werd geschoten.

Een goed begin van de voorjaarsreeks. Volgende week een thuiswedstrijd tegen FC Lisse.