Woubrugge JO11-1 sluit 1e fase (beker) af met een daverende overwinning

Alphense Boys JO11-1

Groep 1 08

12 oktober 2019 10:30

Frank Dreef

Op zaterdag 12 oktober werd alweer de laatste bekerwedstrijd van het voorseizoen gespeeld. Alphense Boys was de tegenstander en deze werd met wel 6-0 verslagen. Zo konden de mannen terugkijken op een prima aftrap waarbij er in totaal vijf wedstrijden zijn gespeeld. De komende twee zaterdagen staat er helaas geen wedstrijden op het programma (ik vaag mij dan al snel af; waarom eigenlijk) en zal de KNVB de nieuwe indeling voor de competitie gaan bepalen. Benieuwd in welke klasse we komen te spelen!

Kortom; de kop is er af en dus tijd om even terug te kijken een voorzichtige stand van zaken op te maken.

Over wie hebben we het eigenlijk?

De JO11-1 is samengesteld uit 6 spelers die vorig jaar in de JO11-2 speelde en aangevuld met 2 spelers uit de JO10-2. En nu zult u ongetwijfeld denken; Waarom niet uit de JO10-1? Nou die was er vorig jaar niet meer omdat dit team halverwege het seizoen is overgegaan naar de JO11-2. Zo konden zij vast wennen aan de wat betere tegenstanders en uiteraard ook (wederom) ervaring opdoen met de halve velden. Het team bestaat uit de volgende 9 spelers (er wordt overigens met 8 tegen 8 gespeeld); Timo, Florian, Leon, Floris, Stijn, Thomas, Jasper, Donald en als keeper Jop of Robian (hier wordt later nog een keuze in gemaakt).

De technische staf bestaande uit Fred en Evert zullen zowel de trainingen als de wedstrijden onder hun hoede nemen met soms de ondersteuning van Martin.

Woubrugge- ARC JO11-1

De 1e wedstijd was thuis tegen ARC JO11-1. Deze wedstrijd werd nipt met 1-2 verloren. Hier was ARC de 1e helft toch wel de betere ploeg en zij stonden in de rust dan ook met 0-2 voor. Woubrugge moest nog even wennen aan het voetbal spelen om het “echie” en de behendige spelers van ARC hadden al een wedstrijd gespeeld en konden elkaar goed vinden. De 2 helft ging het over het weer en dat was aantrekkelijk om te zien. En als er dan zo’n 10 minuten voor tijd de 1-2 wordt gemaakt dan wordt het toch echt spannend om te zien. Woubrugge deed er alles aan om de dan welverdiende gelijkmaker te maken echter helaas, die viel niet. Zo zat de 1e wedstijd van het seizoen er op en was al snel te zien dat het qua voetbal wel goed zit.

ESTO JO10-1- Woubrugge

Op zaterdag 14 september stond de uitwedstrijd tegen ESTO JO11-1 op het programma. Enkele spelers van dit team kennen we inmiddels al een beetje vanuit de voorgaande seizoenen. Met name de keeper heeft uitstekende kwaliteiten en dat zal ons later ook opbreken. De wedstrijd werd uiteindelijk met 6-3 verloren. De woorden geflatteerd waren hier echt op zijn plaatst. En dat is niet vanuit een groen/ witte bril gezien want zelfs een speler van ESTO riep na afloop tegen zijn leider; “ik begrijp echt niet dat we deze wedstijd gewonnen hebben”.. En dat maakt het voetbal dan toch ook weer mooi en geeft aan dat je te allen tijde met volle overtuiging moet blijven voetballen.

Dan over de wedstrijd; Al direct vanaf het beginsignaal combineerde de mannen van Woubrugge er driftig op los. Met mooie en vlotte combinaties, zelfs al met steekballetjes tussendoor, werd de keeper onder handen genomen. Maar naar mate de wedstrijd vorderde werd er voor het doel van ESTO een muur opgetrokken en zie hem er dan maar eens in te krijgen. Als de bal dan al de doellijn haalde was het de keeper die hem wel tegenhield. En op zo’n moment denk je van het zal toch niet… en ja hoor; daar was hij dan; de 1-0 voor ESTO en later zelfs nog de 2-0. Na rust nogmaals proberen en na circa 10 minuten spelen was daar de meer dan terechte 2-1. Het was daarna wachten op de gelijkmaker echter lukte het deze ochtend gewoon niet meer. Via een counter van het ESTO die zelfs de 3-1 maakte en dat was toch wel een dreun voor de mannen. De wedstijd werd met een 6-3 verlies afgesloten.

Woubrugge- de Jodan Boys JO11-1

Op zaterdag 21 september stond de thuiswedstrijd tegen het Goudse Jodan Boys op het programma. Met 0 punten uit 2 wedstrijden was het nu toch ook wel even lekker om een overwinning te boeken. Nu zozeer om de punten maar gewoon omdat de mannen het gewoon verdienen. Al snel bleek dat de spelers van de Jodan Boys de punten mee naar Gouda wilden nemen. Zij konden namelijk naast goed voetballen ook goed overweg met de zgn “stadse slimmigheidjes” Gelukkig hadden we de beschikking over een goed leidende scheidsrechter want sommige slimmigheidjes gingen net iets te ver..

Het was Woubrugge die op voorsprong kwam en de mannen trachten ook direct maar door te drukken richting een 2-0. Helaas lukte dat niet want de Gouwenaren dachten daar anders over en maakte dan ook de 1-1. Vlak voor rust viel de 2-1 voor Woubrugge en dat was toch wel een bijzonder doelpunt. De bal werd namelijk door Jasper ruim voor de middenlijn richting doel geschoten (er moest gewoon even worden weggewerkt zeg maar) en de Goudse keeper verkeek zich daarop en kon de bal niet meer pareren. Na de limonade en instructies van de staf gingen de mannen weer goed van start. Gewoon een heerlijk potje voetbal om naar de kijken. Er werd namelijk vanuit beide kanten goed gevoetbald en de stand zorgt dan voor de extra spanning. Woubrugge maakte er zelf 3-1 van! Nu kon het toch niet misgaan. Maar dan kwam toch weer de aansluitingstreffer van Jodan Boys en stond er met nog ruim vijf minuten te spelen zomaar weer 3-2 op het scorebord. Hoe nu verder, aanvallen of toch maar verdedigen? Dat laatste is echter niet aan de mannen besteed dus was er weer sprake van een spannend einde. En gelukkig; daar was het eindsignaal en was de eerste overwinning een feit!

DSO JO11-1 Woubrugge

Op zaterdag 5 oktober stond de uitwedstrijd tegen DSO op het programma. Voor de redacteur de tweede keer op dit nog niet zo lang geleden gebouwde complex in de nieuw opgezette woonwijk Oosterheem in Zoetermeer. Vooraf wisten we dat het een lastige opgave zou worden om te winnen. DSO had namelijk alle andere wedstrijden met ruim verschil gewonnen. Maar zoals eerder gezegd; het gaat niet altijd om de punten maar gewoon om een lekker potje voetballen. En waarom dan niet een keer tegen een zeer goede tegenstander. Het parkeren van de “bus” was dan ook niet aan de orde. Helaas was het DSO die al snel na de aftrap de 1- en al snel de 2-0 maakte waardoor de mannen voor ze het in de gaten hadden tegen een achterstand aankeken. Wellicht iets teveel ontzag. Zo werd deze wedstrijd een leermoment van direct er staan. De wedstrijd werd met 9-2 verloren (2x Florian) en daarbij een welgemeend compliment aan DSO. Gewoon een goede ploeg die op zeker in de hoofdklasse zal gaan deelnemen.

Woubrugge- Alphense Boys JO11-1

Op zaterdag 12 oktober werd de vijfde en tevens laatste bekerwedstrijd gepeeld. En heuse streekderby want het hoog aangeschreven Alphense Boys kwam op bezoek. De technisch begaafde spelers hadden een duidelijke missie; Winnen!

Bij het begin van de wedstrijd was het voor beide teams nog even zoeken naar de juiste posities en het goede balgevoel. Zo deed het begin een beetje rommelig aan en was de term van een oud, en wijlen, voetbaltrainer; “hots- knots-begonia- voetbal” even van toepassing. Na een kwartietje spelen werd het spel vanuit Woubrugge kant al maar beter dat resulteerde in de eerste doelpogingen en de vele cornerballen. Het was achterin wel behoorlijk opletten want Alphense Boys had de beschikking over een aantal snelle spelers en de counter lag dan ook zeker op de loer. Zo was de bal vanuit het achterveld ook zomaar bij het doel van Woubrugge. De Alphenaren hadden namelijk de beschikking over een speler die de bal van achteruit zo voor het doel van Woubrugge kon schieten.

Het overwicht van Woubrugge werd vlak voor rust beloont met een 1-0 voorsprong. Leon kon net voor zijn verdediger komen en wist middels een echte spitsengoal tot scoren te komen. Na rust namen de mannen het overwicht toch echt in handen en kwamen ook de doelpunten. Timo, Leon, Thomas, en Florian waren de doelpuntenmakkers voor de eindstand van 6-0!

Samengevat

6 punten uit 5 wedstrijden met 15 doelpunten voor en 19 tegen. Komende woensdag wordt er bij Ter Leede alvast geoefend op een groot veld waarbij er dus enkele spelers te gast zullen zijn. De komende periode even afwachten hoe de poule indeling van de competitie er komt uit te zien. We hopen op een mooie indeling met veel ploegen uit de regio. Qua voetbal wordt het hoe dan ook een mooi seizoen want voetballen; dat kunnen ze!