2 - 2

Woubrugge 1

4e klasse A

1 februari 2020 15:00

Woubrugge heeft twee kostbare punten laten liggen in Warmond. De wedstrijd tegen het plaatselijke Warmunda eindigde in een 2-2 gelijkspel. Dat terwijl de ploeg van trainer Barry Buntsma bij rust nog op een comfortabele 2-0 voorsprong stond.

Dat het een lastige middag zou worden, bleek wel uit de eerste paar minuten. Een flinke slordigheid in de achterhoede zorgde voor de eerste kans voor Warmunda. Gelukkig kon Twan van der Gein op de doellijn herstel bieden.

Gedurende de wedstrijd kreeg Woubrugge iets meer grip op de wedstrijd, al was het veldspel geen moment groots. De eerste aanval die een soort van vlot liep, leverde direct een goal op. Kevin Veltman dook aan de rechterkant op en gaf de bal voor op Chris Verhoef. Die controleerde de bal om het leder vervolgens via de kluts tegen het net te schieten.

Vlak voor rust verdubbelde Woubrugge de voorsprong. Een corner van Shijie Hu waaide gevaarlijk richting de eerste paal, waar Thomas Osthoff genoeg oorlog maakte om de bal het doel in te werken. Een welkome opsteker, zo vlak voor rust.

Maar Woubrugge wist dat er nog niets gespeeld was. Warmunda kreeg de tweede helft het verraderlijke windje wat meer in de rug en had de mouwen flink opgestroopt. Middels lange halen naar voren hoopte de thuisploeg dat de bal een paar keer goed zou vallen.

De Nolinaboys lieten zich meevoeren in dit spelletje en slaagden er niet in om voetballend onder de druk uit te komen. Lange tijd hield de ploeg verdedigend wel stand, maar in het laatste kwartier gebeurde waar Warmunda op hoopte: de bal viel twee keer goed. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 2-2.

Duur puntenverlies voor Woubrugge, dat graag de volle buit had bijgeschreven met het oog op de strijd om de bovenste plaatsten in de competitie én de tweede periode. Nog niets is verspeeld, maar een overwinning in Warmond had de ploeg een heel eind op weg kunnen helpen om de doelen te realiseren.

De boodschap is nu wel duidelijk: volgende week mag Woubrugge geen fout maken. Dan staat de thuiswedstrijd tegen Boshuizen op het programma. Aansluitend is de après-ski-party, des te meer reden om een goed resultaat neer te zetten. Kom de Nolinaboys dan ook zeker weer supporten, want het gaat nu echt om de knikkers!