Woubrugge JO11-1 sluit najaarscompetitie af met (wederom) een gelijkspel

Bateweg 76
2481 AN
Woubrugge

Woubrugge JO11-1 heeft op zaterdag 30 november in de thuiswedstrijd tegen ESTO JO11-1 wederom gelijkgespeeld. Na de gehele wedstrijd overduidelijk het overwicht en het meest verzorgde spel te hebben werd het in de laatste minuut 2-2.

Na het fluitsignaal van de goed leidende man in de opvallend rood/ roze scheidsrechteroutfit werd de minicompetitie afgerond. In een poule van vijf teams werden de mannen na 1 verliespartij tegen de kampioen ARC en 3 gelijke spelen tegen de overige teams, vierde in de poule. Een mooi resultaat in de hoofdklassepoule temeer omdat we eigenlijk, op ARC na, in alle wedstrijden het beste van het spel lieten zien. Het was uiteindelijk het gebrek aan het doordrukken en het maken van doelpunten te wijten dat we niet hoger zijn geëindigd. Met iets meer doelpunten hadden we zomaar met ARC mee kunnen strijden om de 1e plaats.

Dan over de wedstrijd: Die begon niet zo goed want bij een corner kregen we de bal niet goed weg en stonden we na 1 minuut zomaar met 0-1 achter. Daarna al snel het overwicht van Woubrugge en met mooie combinaties van achteruit konden we ons naar voren spelen dat leidde tot de nodige kansen. Het was echter de goede keepende doelman van ESTO (de welbekende krullenbol) die zijn team op de been hield en zo leek het zelfs een ochtend te worden dat scoren wel eens heel moeilijk zou gaan worden.

Daarbij moesten we alert blijven want ESTO kon eigenlijk alleen maar op de counter spelen en zoals velen weten is het scoren vanuit die positie vaak makkelijker dan vanuit een veldoverwicht. Het was aan gastkeeper Robian (die snel en op tijd zijn doel uitkwam) te danken dat ESTO niet tot scoren kwam. En omdat Woubrugge dat ook niet lukte stond nog wel die vervelende 0-1 op het scorebord.

Na rust wederom hetzelfde spelbeeld. Een goed spelend Woubrugge met vele kansen voor het doel. En gelukkig daar kwamen ze dan: de welkome doelpunten. Zo stond het met een kwartier te spelen 2-1 voor Woubrugge. Leon en Florian waren de doelpuntenmakers.

Daarna was het wachten op de 3- en 4-1 maar met kunst en vliegwerk, en natuurlijk de John van Grinsven van Bodegraven, bleef het “maar” 2-1. En u voelt het al…. Ja helaas. Met nog een minuut te spelen kwam dan toch de counter en die werd nog gemaakt ook. 2-2. Dat kwam wel hard aan bij de mannen. Maar ook dit hoort bij het, en is, voetbal.

Zoals al aangegeven was deze wedstrijd het slot van de najaarscompetitie en resteren ons nu nog drie oefenwedstrijden, een boksclinic, een boutmiddag, de nieuwe indeling voor het nieuwe jaar en uiteraard de trainingen geleid door Evert, Fred en Martin.

Albert