Woubrugge boekt bekeroverwinning op Floreant

Datum

12 september 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Woubrugge heeft de uitwedstrijd tegen Floreant met 2-1 gewonnen. De ploeg van trainer Barry Buntsma keek bij rust nog tegen een 1-0 achterstand, maar poetste deze in het tweede bedrijf dus helemaal weg. Ondanks de overwinning zit het bekeravontuur erop voor de Nolinaboys, dat de poule afsluit als nummer twee.

Woubrugge moest wederom met een smalle selectie op pad. Toch begon het vol goede moed aan de traditioneel moeilijke uitwedstrijd in Boskoop. In de eerste twintig minuten speelde de wedstrijd zich vooral af op het middenveld en kwamen beide ploegen niet verder dan het uitdelen van wat speldenprikjes.

Bij de eerste de beste mogelijkheid was het wel raak voor de Boskopers. Na dom balverlies van Woubrugge kon Floreant alleen voor doelman Michael Kneulman opduiken: 1-0. De groen-witte formatie startte de jacht op de gelijkmaker vrijwel direct en was daar via Kelvin Hoogendoorn twee keer dichtbij. De van Alphia overgekomen middenvelder stuitte echter op de keeper en zag een spectaculaire omhaal onfortuinlijk op de lat belanden.

In de tweede helft bleef Woubrugge geduldig zoeken naar mogelijkheden op de 1-1. Na een aantal kansjes was het in de 65e minuut raak. Gino Rolfes ging op avontuur in het strafschopgebied maar werd hier hardhandig neergehaald. De resulterende strafschop werd door Thom Buntsma raak geschoten.

Lang leek het erop dat het bekertreffen in 1-1 zou eindigen, maar Woubrugge sloeg in de slotfase toch nog een keer toe. Een fraaie vlotlopende aanval belandde voor de voeten van invaller Emiel Buntsma, die wel raad wist met dit buitenkansje en Woubrugge zo de eerste officiële overwinning van het seizoen bezorgde.

Volgende week gaat het echt van start. Dan begint het nieuwe seizoen. Woubrugge speelt dan uit bij Bernardus en zal de competitie goed willen beginnen.

Na de wedstrijd werd Barry Buntsma geinterviewd door Studio Alphen. Het interview kun je hier beluisteren.