86'

Groep 2 26

7 september 2020 20:15

R. Sinnige

Maandagavond 7 september stond de inhaalwedstrijd voor de beker in en tegen Nieuwkoop op het programma. De tegenstander had de eerste bekerwedstrijd, voor ons verrassend, gewonnen van competitiegenoot Floreant. Afgelopen zaterdag speelde de JO19 al tegen RCL, maar deze wedstrijd haalde het einde niet. Bij een 2-2 tussenstand werd er gestaakt.

Zonder Rico, Tim vR en trainer Henny begon Woubrugge sterk aan de wedstrijd. Het drukte Nieuwkoop vanaf het eerste fluitsignaal met de rug tegen de muur. Het offensief leverde een handvol hoekschoppen op. Nadat de bal al een aantal keren van de lijn werd gehaald was het in de zesde minuut raak. Stan kopte een corner van Aydan terug voor het doel waarna Tim D van dichtbij raak schoot. Na het openingsdoelpunt temperde de aanvalsdrang van Woubrugge en kreeg Nieuwkoop ook wat kansjes. Zij kwamen helemaal terug in de wedstrijd nadat een fout in de opbouw genadeloos werd afgestraft, 1-1. Woubrugge liet soms zien dat het heel aardig kan voetballen, maar nog te vaak werden de verkeerde keuzes gemaakt. Niet door Robbin, die zeven minuten voor rust langs een aantal verdedigers slalomde en de bal hard in de korte hoek schoot. Deze 2-1 voorsprong bleef niet lang op het bord. Nieuwkoop, dat vaak met lange ballen de snelle spits aan het werk zette, werd beloond voor deze speelwijze en kwam weer op gelijke hoogte.

Na rust een zelfde spelbeeld. Woubrugge probeerde wel wat meer druk op de tegenstander te zetten. In het eerste gedeelte van de tweede helft lukte dat ook wel en werd de bal vaak snel weer veroverd. Het veldoverwicht leverde echter geen doelpunten op. Wel aan Nieuwkoopse kant en keek Woubrugge tegen een 3-2 achterstand aan. Van goed voetbal was inmiddels geen sprake meer. Woubrugge probeerde met hard werken en strijd alsnog een resultaat te halen. Het kreeg daarbij wel de hulp van de scheidsrechter die een licht overtreding op Janz bestrafte met een penalty. Aydan voltrok het vonnis, 3-3. In de resterende tijd kregen beide ploegen kansen. In de absolute slotfase probeerde Robbin in de zestien tot een schot te komen maar kon niet door de Oranje muur komen. De bal kwam echter voor de voeten van Janz, die in de draai zijn eerste officiële doelpunt na zijn terugkeer bij Woubrugge liet aantekenen. Na het laatste fluitsignaal bleek het ook nog de winnende te zijn.

Een 3-4 overwinning. Afgedwongen op mentaliteit en werklust. Voetballend moet het allemaal nog wel beter, maar dat zal de komende weken wel gaan lukken als we weer wat meer ritme en conditie hebben opgedaan. Zaterdag gaan we naar Floreant.