L. van Mastrigt

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Woubrugge JO19-1 blijft koploper in de Eerste Klasse 01. De thuiswedstrijd tegen ARC werd met 6-2 gewonnen maar het vertoonde spel gaf minder reden tot tevredenheid.

Voor het eerst dit seizoen waren alle veldspelers aanwezig. Keeper Tim de Kok was niet beschikbaar en werd vervangen door Rens de Lange, de sluitpost van de JO17-1. Vlagger Iwan de Kok was ook niet van de partij. Zijn plaats op de kalklijn werd ingenomen door Richard Bek. Na de sterke wedstrijd van een week eerder tegen Wilhelmus aan de spelers de taak deze prestatie door te trekken.

Helaas slaagde de ploeg hier niet in. ARC zat er bovenop en gaf Woubrugge weinig tijd om op te bouwen. Mede door het matige eigen spel kwam de JO19-1 niet aan voetballen toe. Duels werden verloren en inspeelpasses waren niet goed. Of zoals de trainer het in de rust zei, "als het voetballend een keer niet lukt, werk er dan voor". Toch  was de ruststand 1-0. Een terugspeelbal werd door de keeper van ARC met de hand gespeeld. De indirecte vrij trap binnen het strafschopgebied werd door Aydan Curiel prima ingeschoten. Even nog leken de ploegen weer op geljke hoogte te komen, maar de doelpuntenmaker bevond zich in buitenspelpositie.

Na de rust drie invallers in het veld. Binnen een minuut was er een 2-0 voorsprong. Robbin van der Hulst kwam in balbezit en knokte zich op wilskracht naar het ARC-doel. Na eerst op de doelman te zijn gestuit beloonde Robbin zichzelf met een doelpunt.  Een betere start van de tweede helft kon de ploeg zich niet wensen. Maar ARC weigerde te capituleren en wist na een vlotlopende aanval de aansluitingstreffer te maken, 2-1.  Hoewel het spel nog steeds niet geweldig was kwam Woubrugge iets beter in de wedstrijd. Na 60 minuten spelen werd Jesse Bekkering door Robbin weggestoken. Uit een onmogelijke hoek wist de rechterspits de bal in de touwen te werken, 1-3.  Ook nu kwam ARC weer terug in de wedstrijd. Tijdens een manmeer situatie, na een gele kaart voor Jelle van Luling, stond er 3-2 op het scorebord.  Het spel golfde vanaf dat moment op en neer. Kansen voor beide teams, maar nog geen doelpunten. Het was aan keeper Rens de Lange te danken dat ARC niet op 3-3 kwam. Sterker nog, in de laatste 10 minuten wist Woubrugge ARC op een grote achterstand te zetten. Eerst was daar Janz die op aangeven van Robbin 4-2 maakte. Daarna was Jelle van Luling, met zeer veel hulp van de Alphense doelman, doeltreffend. Het slotakkoord was voor Robbin die van dichtbij op aangeven van Jesse Bekkering de 6-2 eindstand liet aantekenen.

Na vier wedstrijden 12 punten en een doelsaldo van +9 is een prima begin voor de JO19-1.  Na de herfstvakantie wacht opnieuw een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan het Wassenaarse Blauw Zwart JO19-1.  Laten we hopen dat Corona geen roet in eten gooit.