1e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 02

2481AN
WOUBRUGGE
tel. 0172-518754

Opstelling

Woubrugge JO19-1 heeft zich in de wedstrijd tegen Gouda tekort gedaan. Na 90 minuten stond er een 1-3 eindstand op het scorebord. Na het verlies van een week eerder tegen ARC heeft Woubrugge inmiddels 6 verliespunten.

Onnodig was de conclusie na afloop. De JO19-1 bracht niet wat de ploeg kan brengen. Juist het collectief wat in eerdere wedstrijden zo kenmerkend was ontbrak. De start van de wedstrijd was nog hoopgevend. Al na 10 minuten spelen bereikte een voorzet van Vince Javier. Laatst genoemde plaatste de bal in de verre hoek en liet de keeper kansloos. Na dit doelpunt kwam er een omslag in de wedstrijd. Woubrugge won geen duels meer en gaf verdedigend te veel ruimte weg. En dat moet je tegen een ploeg als Gouda juist niet doen. Kort na de openingstreffer was daar de gelijkmaker. Een nieuwe domper was de 1-2. In de 18e minuut werd een schot van dichtbij doorgekopt waardoor keeper Rens kansloos was. Toen kort voor rust ook nog de 1-3 viel, was duidelijk dat de JO19-1 het in de eerste helft echt heeft weggegeven. Toegegeven, de speler van Gouda schoot de bal fraai in, maar er werd hem ook geen strobreed in de weg gelegd.

Na rust een hardwerkend Woubrugge in een poging de schade te herstellen en om de achterstand niet groter te laten worden. Dat laatste lukte maar de achterstand kon niet meer gerepareerd worden. Wel waren er enkele mogelijkheden, maar hier werd onzorgvuldig en nonchalant mee omgesprongen. Zelfs toen Gouda in de laatste 10 minuten met nog maar met 9 man speelde, de uitstekend leidende scheidsrechter Augustin zond de twee bezoekers met geel naar de kant, werden er nauwelijks kansen gecreëerd.

De les van vandaag is duidelijk. Woubrugge 1019-1 is een talentvolle groep, maar moet om wedstrijden te winnen meer brengen. Juist het collectief en hard werken is dan belangrijk. Zowel op wedstrijddagen als tijdens de training.