Olympiaweg 6
2406LG
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-472770

Voor de derde keer dit seizoen stond er een wedstrijd tegen ARC JO19-1 op het programma. Eerder al werd voor de beker met 2-1 verloren. De thuiswedstrijd eindigde in een 2-3 overwinning voor de Alphenaren. Ook vandaag slaagde Woubrugge er niet in om een punt over te houden aan de botsing.

Wedstrijden tegen deze tegenstander staan altijd bol van spanning. Beide ploegen willen dolgraag winnen en zoeken daarom wel eens de randjes op. Dat mag, het is dan aan de scheidsrechter te bepalen waar de grens ligt. Jammer genoeg lag deze voor ARC toch regelmatig een stukje hoger. Zo is het onbegrijpelijk waarom een harde charge van de uitlopende keeper op Robbin onbestraft bleef. Door de schade die Robbin hierbij opliep, kon de spits niet verder spelen. Aan de andere kant werd een correcte schouderduw van Willem zo maar bestraft met een strafschop. Gelukkig keerde Rens de zwak ingeschoten penalty. De dienstdoende scheidsrechter probeerde beide teams zo veel mogelijk te laten voetballen, maar dan moet je er in situaties die er toe doen wel boven op zitten. Helaas gebeurde dat niet.

Heeft Woubrugge hierdoor de wedstrijd verloren? Zeker niet. Vooraf was gewaarschuwd voor de speelwijze van de gastheren. Als daarop  niet adequaat gehandeld word, loop je achter de feiten aan. Vier tegendoelpunten ontstonden uit voorzetten van de zijkant die niet gegeven hadden mogen worden.

Woubrugge opende sterk. In de eerste minuten kwam de ploeg al tot drie 100% kansen. Deze werden jammer genoeg niet benut, één bal werd nog net voor de lijn weggehaald. ARC stelde daar tot de 26ste minuut niet veel tegenover, maar kwam na een vlotlopende aanval op 1-0. Vijf minuten later werd het nog erger, toen de 2-0 tegen de touwen werd gekopt. Robbin had inmiddels plaats gemaakt voor Vince. Het was de invaller die na een mooie combinatie met Thom een voorzet op Javier afleverde. De spits rondde bekwaam af, 2-1. Met deze stand werd de rust bereikt.

Na rust ontspon zich een boeiende wedstrijd. Woubrugge zocht nadrukkelijk de aanval, maar bleef ook doelpunten weggeven. De 3-1 ontstond op identieke wijze als de eerste twee tegendoelpunten. Gelukkig knokte Woubrugge zich terug in de wedstrijd. Aydan bereikte, na goed druk zetten door Jesper, spits Javier die in twee instanties de 3-2 liet aantekenen.  Hoop in Woubrugse harten, maar deze werd al snel weer teniet gedaan toen ARC 25 minuten voor tijd de 4-2 noteerde.  Woubrugge bleeft het proberen, maar werd pas 6  minuten voor tijd beloond. Na een vlot lopende aanval over meerdere schijven stelde Daan Vince in staat om van dichtbij om 4-3 binnen te schieten. Zou het dan toch nog gebeuren? Helaas niet. In de 87ste minuut sloeg een afstandschot  boven Rens binnen, 5-3. Na 88 minuten vond de scheidsrechter het ook verder prima en floot voor het einde.

Jammer genoeg geen punten voor de Woubrugge. Gezien het spelbeeld was dit wel terecht geweest. ARC heeft een goed elftal met een uitstekende wedstijdinstelling. Woubrugge heeft laten zien voetballend mee te kunnen, maar geeft op enkele bepalende momenten niet thuis. Volgende week een thuiswedstrijd tegen Blauw-Zwart JO19-1.