39'

E-pupillen, E1, Groep 3 01

5 oktober 2013 11:30

Daan Petri

Zaterdag 5 oktober stond voor Woubrugge E1 een wedstrijd tegen DoCos uit Leiden op het programma. Midweeks was er een bericht van de KNVB gekomen dat onze helden tussentijds waren doorgeschoven naar de derde klasse.  Terecht, want eerder werd alles met grote cijfers gewonnen. Gevolg is wel dat de E1, inclusief de wedstrijd van deze week , nog 7 bekerwedstrijden voor de boeg heeft.

Al snel werd duidelijk dat de ploeg uit Leiden meer weerstand zou bieden dan we de afgelopen weken gewend waren. Desondanks kwam Woubrugge sterk uit de startblokken. Jayden werd diep gestuurd. Zijn schot ging rakelings voorlangs en Swen kwam een teentje te kort om de bal te promoveren tot doelpunt. Beide teams zochten de aanval maar konden de keepers nog niet verontrusten. In de achtste minuut van de eerste helft mocht DoCoS op de middenlijn een vrije trap nemen. De hoge bal zeilde zomaar buiten bereik van keeper Mitchel het doel in. Woubrugge wist even niet waar het te zoeken. Na 13 minuten stond er dan ook een 0-3 stand op het scorebord. Niet veel later wist Mitchel met een uitstekende redding de 0-4 te voorkomen. Dit werd het keerpunt in de wedstrijd. Zeker toen Jayden goed doorzette en de 1-3 scoorde. Tot de rust bleef het spel op en neer gaan, maar werd er niet meer gescoord. Tijd om in de rust de puntjes op i te zetten.

Na rust een compleet ander wedstrijdbeeld. Woubrugge fel in de aanval. Wat DoCoS ook probeerde, het lukte niet om onder de druk uit te komen. De Leidsche keeper bleek regelmatig een sta in de weg. Een schot van Jelle was hem te machtig. De aansluitingstreffer en hoop in Woubrugse harten. Twee minuten later werd de stand in evenwicht gebracht. Een voorzet van Jayden werd bij de tweede paal door Jesse tegen de touwen geschoten, 3-3. Wat een wedstrijd. Onze mannen bleven aandringen. Abe veroverde de bal op de middenveld en wist met een prima steekbal Michiel in scoringspositie te brengen. De spits van dienst wist de bal met de buitenkant van zijn voet langs de keeper te schieten, 4-3. De E1 moest tot het gaatje gaan om de punten in eigen huis te houden. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter Daan Petri (!) konden de armen in de lucht. De eerste overwinning in de derde klasse was een feit.

Een prima prestatie. Ondanks een aarzelend begin wist de E1 een zwaarbevochten overwinning te boeken. Volgende week een uitwedstrijd tegen Noordwijk E2.