Anoniem (kopbal)
Assist: Anoniem

D-pupillen zaterdag, D2, 4e klasse 04

15 november 2014 8:30

Zaterdag 15 november vertrok Woubrugge D2 voor de tweede keer dit seizoen naar Zoetermeer om tegen het plaatselijke DSO aan te treden. Waar in de beker nog ongelukkig werd verloren van DSO D5 stonden onze spelers ditmaal tegenover de D4.

De thuisclub haalde uit de eerste twee wedstrijden de volle buit terwijl VVW D2 met nul punten nog troosteloos onderaan stond. Konden de mannen van coach Mat en leider Edward zich vandaag herstellen van de zwakke reeks?

DSO had al snel door dat er tegen dit Woubrugge wat te halen was. De opbouw van de D2 verliep zeer moeizaam. De Zoetermeerders stoorden vroeg en wisten regelmatig de bal snel te veroveren. Al na 4 minuten kregen ze daarvoor een eerste beloning, 1-0. Onze helden probeerden mee te gaan voetballen en soms lukte dat ook. Na een combinatie tussen Martijn de Beer en Jesse Schouten gaf de laatste een harde voorzet die via de de hand van een verdediger tegen de touwen ging. De scherp vlaggende assistent scheidsrechter stak echter een stokje voor de gelijkmaker en beweerde dat de bal in eerste instantie al achter was geweest. De prima leidende scheidsrechter nam het signaal over. Toen DSO kort daarna 2-0 en 3-0 maakte waren de punten verder weg dan ooit.

In de tweede helft een op drie plaatsen gewijzigd Woubrugge. Al na vier minuten bracht invaller Robbin van der Hulst weer wat hoop door de 3-1 op het virtuele scorebord te schieten. De D2 ging beter voetballen maar echte kansen werden nog niet gecreëerd. DSO loerde op de counter maar kon keeper Rens de Lange nog niet verontrusten. Halverwege de tweede helft wist Jelle van der Laan met een perfecte sliding de bal te veroveren en te bezorgen bij Sophie Verschuur. De linksbuiten keek waar de keeper stond en bracht met een geplaatst schot de spanning weer helemaal terug, 3-2. Een fel Woubrugge rook de kans en jaagde op iedere bal. Een paar minuten voor tijd een actie van Sophie die alleen door een veel te harde overtreding gestopt kon worden. Nadat Edward met zijn magische spons de pijn had verdreven, ging Sophie zelf achter de bal staan. De afgemeten voorzet belandde op het hoofd van Abe Kantebeen die de bal achter de verbouwereerde verdedigers van DSO kopte, 3-3. De spannende wedstrijd duurde nog een paar minuten en toen vond de scheids het genoeg. Woubrugge stapte als morele winnaar van het veld. Laten we hopen dat de D2 de lijn van vandaag in de komende weken kan doortrekken.