60'

D-pupillen zaterdag, D2, 4e klasse 04

4 april 2015 9:00

Dhr van Elzen

Na twee winstpartijen tegen GHC D1 en SJZ D2 heeft Woubrugge D2 de afgelopen weken de rode lantaarn overgedragen aan Sportlust. Toevalligerwijze de tegenstander van vandaag. Bij winst kan de D2 zich gaan richten op plaats 4 op de ranglijst. Iets wat na de stroeve start van de competitie door de volgers niet meer werd verwacht.

De mannen van coach Edward van Dijk kwamen goed uit de startblokken alleen wisten de spitsen geen raad met de kansen die gecreëerd werden. Een paar minuten voor rust kon Robbin van der Hulst alleen op de keeper van de bezoekers afgaan. Zijn inzet werd gekeerd door de goalie maar Abe Kantebeen pikte de bal op en kon de bal in het lege doel schieten, 1-0. Nog voor de rust probeerde de D2 het verschil groter te maken, maar miste de koelbloedigheid voor doel. Net voor het rustsignaal kon Sportlust de gelijkmaker aan laten tekenen, 1-1. Een grote tegenvaller want Woubrugge was wel de bovenliggende partij.

Nadat de uitstekend fluitende scheidsrechter van Elzen de tweede helft weer op gang had geblazen kwam het spektakel pas echt op gang. Beide teams gingen hartstochtelijk op zoek naar doelpunten. Woubrugge lukte dat al na drie minuten toen Tim van der Doef de verdediging zijn hielen liet zien en de 2-1 op het bord schoot. De bezoekers uit Woerden lieten het daar niet bij zitten. Met name uit hoekschoppen werd voor veel gevaar gezorgd en werd de lat geraakt. Eerder al moest Rens de Lange redding brengen op een harde kopbal. Na knullig balverlies op het middenveld kon één van de spitsen de bal over Rens  in het lege doel lobben, 2-2. Met nog 6 minuten te spelen wederom een fikse domper. Tim van der Doef had daar geen vrede mee en dribbelde met de bal aan zijn voet naar het doel van Sportlust. Het avontuur eindigde met de bal tegen het net en stond Woubrugge weer met 3-2 voor. Opnieuw haalde Sportlust een streep door de Woubrugge rekening. Een bal diep bereikte een aanvaller die over de schoenen van Thijs Peters struikelde. Scheidsrechter van Elzen kon niet anders dan de bal op de stip leggen. De penalty werd onberispelijk ingeschoten. Met nog 60 seconde op de klok een 3-3 gelijke stand. Woubrugge zocht  nog een keer de aanval. De bal werd teruggelegd op de mee opgekomen Jesse Schouten die de bal in eens op de slof nam. De stuiterende bal eindigde in het doel. Toch nog 3 punten voor onze helden. Een verdiende overwinning.