...

D-pupillen, D1, Groep 2 17

29 augustus 2015 8:30

Rody Domburg

Zaterdag 29 augustus de eerste wedstrijd van het seizoen voor Woubrugge D1.  Helaas was er geen gelegenheid om eerder een oefenwedstrijd te spelen ook al omdat de geplande wedstrijd tegen ONA D1 door overvloedige regenval werd afgelast.  De D1 bestaat bijna volledig uit spelers van de D2 van vorig jaar. Wel keerde Thijs Peters terug bij zijn leeftijdgenoten. Hij was vorig jaar al D1 speler. Ook nieuw is de technische staf. Martijn van Luling en Dennis Boer, beide selectie spelers v.v. Woubrugge, zijn trainer/coach. Dennis van Luling is de elftalleider.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Domburg werd al snel duidelijk dat Woubrugge toch een stukje verder is als de bezoekers uit Zoeterwoude-Rijndijk. Al na 3 minuten drukte Aydan af en wist van net buiten het strafschopgebied de keeper van Meerburg kansloos te laten. Halverwege de tweede helft schoot rechtsback Jesse via de onderkant van de lat de 2-0 binnen. Nog 5 minuten later werd Jelle na een mooie combinatie bereikt die met een geplaatst schot Woubrugge op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Voor de bezoekers viel de schade bij rust uiteindelijk mee. Een paar kansen gingen verloren omdat de laatste pass niet goed was of de doelpoging de doelman van Meerburg niet kon verontrusten. Tijdens de rust werd het elftal op een aantal plaatsen gewijzigd. Thijs kreeg rust om de door blessures geplaagde C1 te versterken.  In de tweede helft wat meer uitgespeelde kansen voor de thuisclub. Opnieuw Jelle en niet veel later Robbin, na een gave assist door Abe, betekende 5-0. Halverwege de tweede helft pikte ook Michiel zijn doelpuntje nog mee, 6-0. Daarna verslapte Woubrugge en ging heel slordig spelen. Of het conditie of ritme gebrek is weten we niet maar Meerburg kon toch wat terug doen. Zelfs 3x waardoor de eindstand bepaald werd op 6-3.