51'
Anoniem (schot)

D-pupillen zaterdag, D3, 9e klasse 3

31 oktober 2015 9:45

De eerste competitiewedstrijd op 31 oktober voor de D3 vond plaats bij Unio, een behoorlijk eindje rijden over een toeristische route naar een plek aan de rand van Oudewater. Bij aankomst bleek dat er twee verenigingen naast elkaar waren en niet iedereen was gelijk op de juiste club. Gelukkig waren de spelers en leiding op tijd in de kleedkamer.
Een lekker zonnetje scheen en het Woubrugse publiek keek vol verwachting naar de competitie start van de D3. Na een dramatische start in de beker, leek het weer de goede kant op te gaan voor onze jongens met een gelijkspel bij MMO en winst bij TAVV.
Beide teams begonnen aarzelend aan de wedstrijd. Er werd veel balverlies over en weer geleden, maar de tegenstander speelde wel vaker op de helft van Woubrugge.
Na ruim 10 minuten spelen kreeg Unio een hoekschop. Een speler van Unio stond vrij en kopte de bal mooi achter Chris in het doel, 1-0. Woubrugge herpakte zich, hadden een aantal goede acties, maar dit leidde niet tot het gewenste resultaat. Op slag van rust dachten onze jongens waarschijnlijk al aan de limonade en verslapte de aandacht in de verdediging. Unio profiteerde hiervan, 2-0.
Na de rust was het speelsysteem bij Woubrugge door de leiders, Berend en René, iets omgegooid. Alleen bleek niet voor iedereen de posities duidelijk. De organisatie was aan het begin nog ver te zoeken en werd nog steeds veel balverlies geleden. Ook werden de ballen te gehaast weggetrapt vanuit de verdediging. Unio profiteerde hiervan en scoorde de 3-0.
De D3 had niet het beste spel, maar ook Unio maakte wel eens fouten. Na een mooie actie van Woubrugge, kreeg Milan de bal aangespeeld. Hij dribbelde nog even door en schoot de bal in de hoek, 3-1. Dit smaakte naar meer en de D3 creerden een aantal kansen. Yoeri, Twan, Luc, Indi, Rens, ..., bijna alle D3 spelers hadden gedurende wedstrijd minimaal een kans om te scoren. Sommigen waren erg goed uitgespeeld. Alleen dat laatste schot op doel.... Er zijn maar weinig spelers uit de D3 die de bal direct op het doel durven te schieten.
Daan, keeper in de tweede helft, verrichte mooie reddingen. Maar het rommelige spel en verminderde concentratie bij Woubrugge aan het eind van de wedstrijd leidde weer tot een kans voor Unio. Vlak voor het eindsignaal werd het 4-1 voor Unio.