60'
Yarno Rietveld (vrije trap)

D-pupillen zaterdag, D2, 3e klasse 01

7 november 2015 9:00

Het was vroeg opstaan om op tijd te vertrekken naar de wedstrijd tegen Hazerswoude Boys D2g.

Na een slordige warming up begonnen we de wedstrijd met al snel 2 schoten op het doel van Hazerswoude Boys, maar helaas gingen deze er niet in. Hierna kreeg Hazerswoude ook kansen, maar het afwerken ging niet goed, tot een corner in de 20e minuut. Wij stonden elkaar in de weg waardoor de bal te gemakkelijk in het doel vloog. Door een fout in de opbouw kregen we in de 25e minuut alweer een doelpunt tegen. Door een fout van mij met een pass aan Jort kregen we helaas nog een doelpunt tegen. Om alles nog erger te maken keurde de scheidsrechter vlak voor rust  nog eens een bal, die volgens ons over de doellijn was niet goed, en liepen wij teleurgesteld naar de kleedkamer.

In de rust vertelde de coaches dat we in andere posities gingen staan; Daan in de spits, Jayden linksvoor, Roy in de verdediging samen met Thijmen en Yarno kreeg een plek op het middenveld.

Het ging gelijk een stuk beter want in de eerste minuut van de 2de helft scoorde Jayden het eerste doelpunt door een assist van Daan. In de 35e minuut kregen we nog een doelpunt tegen omdat de tegenstander een vrije schietkans kreeg en ik deze niet kon tegen houden door een rare stuit. Nadat het 5-1 was geworden kregen we vleugels want Roy brak heel goed door en gaf een assist aan Daan en die scoorde in de 49e minuut de 5-2.  Vier minuten later kregen we een penalty omdat Vince werd neergehaald. Willem schoot deze super goed binnen. Daarna scoorde Daan in de 55e minuut nogmaals door een mooie assist van Yarno en toen stond het ineens 5-4 en we hadden nog 5 minuten om wat te doen. Het werd echt spannend en ze bleven kansen creëren en zelfs een schot op doel kon ik nog mooi redden. Toen gingen wij er voor de laatste keer vandoor en weer werd Vince neergehaald en nu net buiten het strafschopgebied (vrijetrap) en ja dat was in de blessuretijd 63e minuut BOEM DOELPUNT YARNO schiet de vrijetrap er met een mooi boogje in 5-5.

Toen trapten zei nog 1 keer af en de scheids floot toen ook meteen voor het einde. Yes gelukkig toch nog een punt na een 5-1 achterstand.

Volgende week moeten we er weer staan want dan moeten we thuis tegen Nieuwkoop D2 en die hebben we al uit in de beker gehad en dat was niet makkelijk dus ik hoop dat we deze nu wel gaan winnen.