...

D-pupillen zaterdag, D1, 2e klasse 04

12 maart 2016 8:30

Dhr .j Kranenburg

Zaterdag 12 maart stond voor de D1 de thuiswedstrijd tegen Voorschoten '97 op het programma. Een tegenstander die het elftal van coach Martijn en coach Dennis nog niet eerder tegen kwam. Voorschoten is, naast BSC '68 en Woubrugge, ook één van de kanshebbers op de titel. Ondanks het vroege tijdstip (8.30 uur) waren er toch nog een flink aantal voetballiefhebbers naar Sportpark Bateweg Noord gekomen. Michiel kon niet spelen i.v.m. een enkelblessure.

Al snel bleek dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Voor de bezoekers leverde dat geen uitgespeelde kansen op terwijl de keeper van Voorschoten de openingstreffer wist te voorkomen. Het spel golfde op en neer. Dan was Woubrugge weer iets sterker waarna kort daarna Voorschoten het doel van keeper Rens onder vuur nam. Na 19 minuten was het raak voor de bezoekers, 0-1. Gelukkig liet de D1 zich niet van de wijs brengen. Na een prachtige aanval wist Robbin Jelle vrij te spelen. De rechtsbuiten joeg de bal onhoudbaar in het dak van het doel, 1-1. Tot de rust ging Woubrugge goed door en werd de tegenstander onder de druk gezet. De geel/groene muur bezweek echter niet en werd de 1-1 ruststand bereikt.

Helaas kon Jelle de tweede helft niet spelen. Jens kwam voor hem in de plaats. Woubrugge begon nog al slapjes aan de tweede helft. Al na 8 minuten keek Woubrugge plotseling tegen een 1-3 achterstand aan. Na matig verdedigen kon Voorschoten twee maal van afstand raak schieten. Met name de 1-3 was een beauty. Ondertussen was Jens al weer geblesseerd naar de kant gegaan. Zijn vervanger was Joeri Braat van de D3.  Woubrugge gaf niet op. Abe, die voorop ging in de strijd, krulde halverwege de tweede helft de bal in de verre hoek en bracht weer hoop in groen-witte harten. Vijf minuten voor tijd maakte een speler van de bezoekers hands. Gelukkig ontging ook dit de sterk leidende scheidsrechter Kranenburg niet. Ayden achter de bal. Met een enorme uithaal bracht de middenvelder beide partijen weer op gelijke hoogte, 3-3. Beide teams gingen in de resterende minuten vol voor de winst. Het publiek stond op de spreekwoordelijke banken toen Robbin knap wegdraaide van zijn tegenstander en via de binnenkant van de paal de drie punten in Woubrugge leek te houden. Een niet al te zware opgave met nog 1 minuut en nog wat blessuretijd op de klok. Een laatste aanval voor Voorschoten waarbij de verdediging de bal niet weg kreeg. Een middenvelder van Voorschoten zette zijn schoen tegen de bal die met een grote boog in het doel verdween. Toch nog gelijk. Na het laatste eindsignaal voelde het toch een beetje als verliezen. Volgende week wacht de volgende lastige klus. BSC '68 uit.