Datum

19 maart 2016 8:30

Accommodatie

Onbekend

De D3 spelers moesten erg vroeg op pad naar Nieuwerkerk. Voor een enkeling was het te vroeg en zou pas net voor het begin van de wedstrijd het veld betreden. Om 8.30 begon de wedstrijd onder strakke leiding van een erg ambitieuze scheidsrechter. Hij zou aan het eind van de wedstrijd voor een bijzondere afsluiter zorgen, waar de jongens nog lang over zullen napraten.
Woubrugge was vanaf het begin op scherp. De 0-1 werd ook binnen 5 minuten door Twan, na een voorzet van Milan, gemaakt. 10 minuten later tekende Michiel na een fraaie combinatie met Twan de 0-2. Voor rust werd het 0-3 door Yoeri met een schot vanaf links.
Na de rust, de meeste meegereisde ouders waren nog niet terug langs het veld, tekende Roy voor de 0-4 met een pegel in de linkerboven hoek. Helaas verslapte de aandacht even en kon de tegenstander terugkomen, 10 minuten in de tweede helft, 1-4. Een paar minuten erna herstelde Michiel het 4 doelpunten verschil. Het was niet de vraag of er uit deze kans gescoord werd, maar door wie. Het middenveld met Rens, Michiel en Chris, draaide op volle toeren en creeerden nog een aantal kansen. De druk op de tegenstander was erg groot, waardoor de 1-6 niet kon uitblijven. Opnieuw scoorde Michiel, nu met een mooie afstandschot. Aan het eind werd het nog 2-6. De spelers waren gewaarschuwd, met deze scheids hoef je niet te proberen om een vrije trap te versieren. Als je op de grond ligt na een vermeende overtreding, kan je beter gelijk opstaan en verder spelen dan de scheids aan te kijken. Maar de scheids was ook niet bang om een aantekening te maken van spelers die een zware overtreding begingen. Het was duidelijk niet expres, eerder onhandigheid dat de speler van Nieuwerkerk op de enkels van Chad trapte. Ook grensrechter René kreeg een gele kaart. Waarom? Omdat hij tegen David zei dat hij de nummer 9 moest dekken. De scheids hoorde iets anders... Gelukkig bleek deze misverstand zonder gevolgen. De gele kaart werd ingetrokken.