...

D-pupillen zaterdag, D1, 2e klasse 04

16 april 2016 8:30

Chris Verhoef

Zaterdag 16 april was sportpark Bateweg Noord het toneel voor de wedstrijd tussen Woubrugge D1 en Alphense Boys D4. De heenwedstrijd in Alphen was een zeer eenzijdige wedstrijd. Woubrugge domineerde maar wist dat niet in de cijfers uit te drukken. De 1-3 overwinning was geen juiste afspiegeling van de verhoudingen.

Martijn de Beer ontbrak wegens een blessure. Gelukkig hadden coach Dennis en coach Martijn een vervanger gevonden. Jesper Koopman (D2) kwam de gelederen versterken en begon in de basis. Aydan Curiel en Swen Vons begonnen als wissel.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Chris Verhoef werd al snel duidelijk dat de wedstrijd van vandaag anders zou verlopen als de heenwedstrijd. De Boys zaten er fel op. Gecombineerd met hun technische capaciteiten maakten zij het de D1 knap lastig. Toch opende Woubrugge de score. Robbin van der Hulst faalde oog in oog met de keeper niet, 1-0. Niet veel later had Jelle van Luling de kans om de marge te verdubbelen, maar zijn schot ging naast. De 1-1 was een cadeautje. Slecht verdedigen gaf de bezoekers een niet te missen kans. Na de gelijkmaker hadden beide teams kans op meer. Met name een kopbal van Michiel Tinga had een beter lot verdient.

Tijdens de rust maakte Jesse Schouten en Michiel Tinga plaats voor Aydan Curiel en Swen Vons. Jesse keerde al snel weer terug binnen de lijnen nadat de geblesseerde Jens van Dijk niet verder kon. Gesteund door een harde wind mee probeerde Woubrugge orde op zaken te stellen. Al na 6 minuten was het raak. Een voorzet werd bij de tweede paal ongehinderd ingekopt door Jelle van Luling. Weer 6 minuten later leek Robbin van der Hulst de wedstrijd te beslissen toen hij de 3-1 binnen werkte. Alphense Boys verdiende meer maar had geen geluk in de afwerking. De score had nog verder op kunnen lopen als een kopbal van Aydan Curiel niet op de lat was beland. Een poeier van afstand van Jelle van Luling eindigde ook op de dwarsligger. 7 minuten voor tijd soleerde een aanvaller van Alphense Boys langs de groenwitte verdedigers en verraste Rens de Lange in de korte hoek. Met de 3-2 was de spanning weer terug. De tijd was echter te kort voor een echte stunt. Toen Aydan Curiel in de slotminuut de 4-2 nog binnen schoot vond de scheidsrechter het genoeg.

Na het optreden van een week eerder tegen Voorschoten was de utivoering van vandaag niet goed. Woubrugge D1 kan veel beter voetballen. Zaterdag 23 april de kans om dat te laten zien. Dan staat de laatste competitiewedstrijd tegen Meerburg op de agenda. Ook dan spelen de mannen weer thuis. Aanvang 12.00 uur.