Datum

10 mei 2016 18:30

Accommodatie

Onbekend

Dinsdagavond 10 mei stond de  oefenwedstrijd tegen Oegstgeest D1 op het programma. We vertrokken keurig op tijd  om 1730 uur vanaf onze thuis basis in Woubrugge. De reis naar Oegstgeest kende  een kleine vertraging door de verkeersdrukte tijdens het spitsuur in  Leiden. Hierdoor kwamen wij iets later aan bij de velden van  Oegstgeest. De warming up werd hier door wat korter, maar door het mooie  voetbalweer waren de spieren snel op temperatuur. De scheidsrechter floot voor  het begin van de eerste helft en Oegstgeest zat er direct goed fel op in de duels. De D2 had het moeilijk om hun “eigen”  veld spel te spelen en het  gebeurde vaak dat de bal wild naar voren werd getrapt zonder te kijken of er een  medespeler vrij liep.Oegstgeest kreeg op de rand van onze zestien meter een  makkelijk gegeven vrije trap en keeper Chris kon helaas niet voorkomen dat de  bal hoog in het doel ging. Hierdoor kwamen we al snel op achterstand in deze  wedstrijd. De D2 kwam een aantal keren tot een aanval maar de gegeven  voorzetten konden helaas niet omgezet worden in doelpunten. De verdediging van  Oegstgeest stond goed en greep een aantal keren goed in bij onze aanvallen via  de zijkanten. De ruststand was 3 - 1 in het voordeel van Oegstgeest en de D2 wist  dat er na de rust werk aan de winkel was om alsnog een goed resultaat neer te  zetten.

Het begin van de tweede helft zag er beter uit en er werd meer naar  elkaar overgespeeld en er werd feller gevoetbald in de duels. Hierdoor kwamen er  ook meer kansen voor de D2. De keeper van Oegstgeest kreeg het steeds drukker. Het  duurde dan ook niet lang dat de 3 1 achterstand werd omgebogen in een gelijke 3  - 3 stand. Het harde werken werd beloond met mooie goals ! Woubrugge bleef er  in geloven en wist zelf na een mooie aanval op 3 - 4 te komen. Oegstgeest  kwam er in de tweede helft nog een paar keer gevaarlijk uit via de zijkanten  maar gelukkig leverde dit geen doelpunten op. De Woubrugse verdediging hield goed  stand in de tweede helft. Na een mooie aanval van de Woubrugge werd er netjes  afgerond en stond 3 - 5 op het score bord. In de laatste minuut maakte Oegstgeest nog de 4-5,. Dit was ook de einduitslag.

Zo'n doordeweekse  oefenwedstrijd winnend afsluiten is toch mooi meegenomen. Zaterdag staat er weer  een oefenwedstrijd op het programma tegen een sterke tegenstander HVV, dus kunnen we er weer vol tegen aan !