svWassenaar 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse A

4 maart 2017 14:30

Eijnden, B.L. van den

Woubrugge heeft de eerste competitiezege van het kalenderjaar 2017 geboekt. SV Wassenaar werd op het eigen Sportpark Bateweg Noord met 3-1 opzij gezet.

Niet voor de eerste keer dit seizoen kwam Woubrugge matig uit de startblokken. De formatie van trainer Koos Disseldorp wist de bal niet goed in bezit te houden. De bezoekers uit Wassenaar kwamen daarentegen een paar keer wel gevaarlijk voor het doel van Woubrugge-goalie Thomas Piket. Een van die mogelijkheden resulteerde in de twintigste minuut na een onoplettendheidje in de Woubrugse defensie tot de openingstreffer voor Wassenaar.

En, ook al niet voor het eerst dit seizoen, leek Woubrugge pas na de tegentreffer wakker te zijn geschud. Opeens bleef de bal langer in de ploeg, werden de duels gewonnen én kansen gecreëerd. Een van die kansen werd in de 35ste minuut verzilverd door Thom Buntsma. Na een gevaarlijke afstandspoging van Shijie Hu was de rossige krullenbol er als de kippen bij om de rebound te benutten en zo de stand weer gelijk te trekken.

Na rust wisten de groen-witten het goede spel van voor de thee door te zetten. De aanvallers uit Wassenaar zaten volledig in de zak van het Woubrugse verdedigingskwartet terwijl de voorhoede het doel van de Wassenaarse keeper een paar keer gevaarlijk onder vuur nam.

Het was dan ook wachten op de 2-1 voor de Nolinaboys, die er in de 57ste minuut zou komen. Een afgeslagen corner kwam via Dennis Boer bij Chris Verhoef terecht, die op zijn beurt na wat gedraai de bal op het hoofd van de mee opgekomen Bob van de Geyn legde. De centrale verdediger knikte zodoende zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen binnen en, belangrijker nog, Woubrugge op voorsprong.

Na de goal nam Woubrugge iets gas terug, zonder echt in gevaar gekomen. Slechts sporadisch hoefde doelman Piket in actie te komen en waar nodig deed hij dat met verve. Aan de andere kant ontstond steeds meer ruimte voor de rappe Woubrugse aanvallers en die werd in de 72ste minuut optimaal benut. Een vrije trap werd goed verdedigd door Marvin Kamping, waarna de rechtsback eigenhandig een tegenaanval in kon zetten. Op het juiste moment stuurde hij Boer weg over de rechterkant, die overtuigend liet zien dat je hem zo'n kans als tegenstander beter niet kan geven: 3-1.

Dit bleek qua doelpunten gelijk ook het slotakkoord van een mooie voetbalmiddag op Sportpark Bateweg Noord, die al even mooi was ingeluid met een heerlijke lunch, aangeboden door Marc en Jannie van der Leij van de Plantenwacht. Marc, Jannie, namens de hele selectie: heel erg bedankt!