Woubrugge begint bekerseizoen met zevenklapper

SEV 1

Groep 2 22

1 september 2018 14:30

P.G.M. Oudijk

Woubrugge 1 is het seizoen meer dan goed begonnen. De eerste bekerwedstrijd werd met liefst 7-1 gewonnen van SEV. Shijie Hu was de grote man bij de thuisploeg. Hij scoorde vier keer. Leon Hoogenboom (2) en Kevin Veltman verzorgden de rest van de productie.

Wie alleen de eerste minuten van de wedstrijd heeft gezien, zal nooit geloven dat de uitslag zo eclatant zou uitvallen voor de Woubruggenaren. Binnen de minuut was het namelijk SEV dat op voorsprong kwam. Een vrije trap werd knap benut door de Leidschendammers.

Ook na de 0-1 hadden de bezoekers het betere van het spel. Totdat spits Shijie Hu na een half uur spelen geklungel in de Leidschendamse verdediging genadeloos afstrafte. Niet veel later krulde de topscorer van afgelopen seizoen ook nog eens een corner direct in het doel. De 2-1 voorsprong voor Woubrugge was al met al een verrassende ruststand.

SEV probeerde na rust de schade te herstellen en nam daarbij de nodige risico's. Dit had tot gevolg dat er achter de verdediging van de uitploeg de nodige ruimte kwam te liggen. Hier maakte Hu dankbaar gebruik van. Al snel had hij zijn ploeg middels een penalty en een counter op 4-1 gebracht.

Het verzet van SEV leek hierna gebroken en zo kon Woubrugge, nu ook met goed voetbal, vrolijk doorgaan met scoren. Invaller Leon Hoogenboom deed dit al snel na zijn rentree. Ook jeugdproduct Kevin Veltman, die deze zomer na velen omzwervingen terugkeerde op het oude nest, bekroonde zijn debuut in Woubrugge 1 met een goal. Vlak voor tijd tekende Hoogenboom met zijn tweede goal van de middag voor de einduitslag.

Aanstaande zaterdag speelt Woubrugge in en tegen Kamerik. Bij winst zet de ploeg van trainer Koos Disseldorp een grote stap richting de tweede ronde van de beker. De eerste competitiewedstrijd staat op zaterdag 22 september op het programma. Zevenhoven is dan de tegenstander.