...
77'

2e klasse 2

16 november 2019 10:00

Zaterdag 16 november speelde Woubrugge JO17-1 een uitwedstrijd tegen Alphia JO17-1. Na een gelijkopgaande eerste helft werd de ploeg in de tweede helft getrakteerd op een ongekende oorwassing.

De afgelopen weken behaalde de JO17-1 goede resultaten en had zich inmiddels op de derde plaats van de ranglijst gemeld. Tegenstander Alphia stond één plaats hoger. Kortom een mooie graadmeter. De eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Woubrugge stond verdedigend goed, duels werden gewonnen en regelmatig werd het doel van de Alphianen opgezocht. De eerste kans was daarbij voor Vince, maar uit een moeilijke hoek miste zijn schot kracht en precisie. Aan de andere kant werd een slippertje  in eigen stafschopgebied bij uitverdedigen niet afgestraft. Het duurde tot de 22ste minuut voor de ban werd gebroken. Zonder dat er druk op de bal werd gegeven mocht een Alphiaan van buiten de zestien op doel schieten. De bal plofte in de korte hoek binnen, 1-0. Binnen twee minuten werd het evenwicht weer hersteld. Woubrugge veroverde de bal net buiten het strafschopgebied en was het Vince die in twee instanties de 1-1 liet aantekenen. Vanaf dat moment kon de wedstrijd alle kanten op. Woubrugge mocht een aantal vrije trappen nemen, maar haalde daar te weinig rendement uit.  Met name bij de overtreding op Vince was de scheidsrechter lankmoedig toen hij de kaarten op zak hield. Immers de vleugelaanvaller was onderweg naar het strafschopgebied en werd een veel belovende aanval om zeep geholpen. Groot was de domper toen Alphia op slag van rust toch op voorsprong kwam. Dit doelpunt werd door een speler in buitenspelpositie gemaakt. De scheidsrechter negeerde echter het terechte vlagsignaal van de assistent. Na de pauze gaf de scheidsrechter zijn fout toe, nadat supporters van de thuisclub hadden bevestigd dat de scorende speler inderdaad buitenspel stond.

Of het door dit moment kwam of door iets wat er in de limonade had gezeten, we zullen het niet weten. Woubrugge was onherkenbaar in het tweede bedrijf. Al hielp het scoreverloop daar ook niet echt bij. Binnen 5 minuten was de wedstrijd beslist en stond er een 5-1 tussenstand op het scorebord. De uiteindelijke 10-2 eindstand, Vince scoorde nog wel zijn tweede van de wedstrijd, was pijnlijk.

Een dreun die hard aankwam bij de ploeg. Gelukkig hebben we volgende week tegen Roodenburg alweer de mogelijkheid om deze kater van ons af te spelen en de draad weer op te pakken.