JO17-1 laat overwinning glippen in kaartenfestival

Alphen JO17-1

2e klasse 2

2 november 2019 12:00

Leonardo van de Weteringh

Zaterdag 2 november speelde Woubrugge JO17-1 thuis tegen AVV Alphen JO17-1. Na een uitstekende eerste helft kon de ploeg, met een man meer, slechts 1 punt bij schrijven.

Zonder Twan en Martijn, beide geblesseerd, werd zeer voortvarend aan de wedstrijd begonnen. Alphen kwam bijna niet van eigen helft en Woubrugge nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer. Na 17 minuten was het raak. Vince werd vrijgespeeld op de linkerflank. Zijn afgemeten voorzet bereikte Sekou, die zijn tegenstander uitkapte en de bal onverbiddelijk in het doel schoot. De 1-0 was verdiend. Alphen speelde op dat moment met een mannetje minder na een gele kaart. Het gevolg was dat de aanhang van de bezoekers bij iedere Woubrugse overtreding om geel begon te roepen. Bas werd het eerste slachtoffer en kon 10 minuten op het strafbankje plaats nemen. Juist op het moment dat Alphen in een overtal situatie kwam sloeg Woubrugge weer toe. Jesse mocht een vrije trap nemen en plaatste de bal op het hoofd van Jort die beheerst binnen kopte. Een vervelende overtreding van WIllem betekende de derde gele kaart van de middag. Extra vervelend voor zijn tegenstander want deze kon niet meer verder spelen. Vijf minuten voor rust sloeg plotseling de vlam in de pan. Ruben won een duel maar werd vastgehouden. Beide spelers vielen op de grond waarna de speler van Alphen na trapte. Toen de rook was opgetrokken waren er twee rode kaarten getrokken, één voor de dader en één voor de coach van de bezoekers.  Op slag van rust had Vince nog de ideale mogelijkheid om de 3-0 te maken, maar in kansrijke positie kon hij niet tot een schot komen.

Met een man meer en een 2-0 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht. Hoe anders zou de tweede helft verlopen. Alphen kwam heel goed uit de kleedkamer en toonde de wil om te winnen. Te snel maakte ze ook de aansluitingstreffer. Van dicht bij werd Rens op de proef gesteld. De betrouwbare goalie kon het harde schot niet onder controle krijgen. Elf minuten voor tijd was er zelfs de gelijkmaker. Een doelpunt wat eigenlijk niet geteld had mogen worden. Niet alleen stond de uiteindelijke doelpuntenmaker bij de eerste poging buitenspel maar werd er ook hands gemaakt. Helaas werd het vlagsignaal door de scheidsrechter niet overgenomen. Alphen rook nu bloed en tot overmaat van ramp kwamen ze ook nog op voorsprong, 2-3. In de slotfase ging Woubrugge op zoek naar de gelijkmaker. Gelukkig kwam die er nog. Een voorzet van Jesse werd ingekopt maar van de doellijn geslagen. De toegekende strafschop werd benut door Jelle. De laatste paar minuten kwam ook het aantal spelers weer in evenwicht omdat Sekou nog tegen geel aanliep.

Na afloop ongeloof in de kleedkamer. Woubrugge had Alphen laten ontsnappen maar kan alleen naar zich zelf wijzen. De mentaliteit van de eerste helft zagen we de tweede helft niet meer terug. Met dit gelijkspel mogen we achteraf onze handen nog dichtknijpen.