1 - 0

Woubrugge JO17-1

2e klasse 2

30 november 2019 10:00

De JO17-1 is er niet ingeslaagd om koploper Floreant punten afhandig te maken. In Boskoop was de ploeg daar wel heel dichtbij. Met iets meer geluk was dat misschien wel gelukt.

De thuisploeg liet vanaf de eerste minuut zien dat zij gebrand waren om een resultaat te halen. De aanval werd gezocht en als Woubrugge balbezit had, werd er volop druk gezet om het leer direct weer te veroveren.  De JO17-1 had het moeilijk, kwam bijna niet onder de druk uit en kon alleen met een lange bal de voorhoede bereiken.  Hoewel Floreant een overwicht had, werd keeper Rens nog niet echt getest. De wijze waarop het tegendoelpunt tot stand kwam was dan ook wrang. Na een mislukt schot van afstand werd de bal van dichtbij in het doel geschoten, 1-0. Dit zou ook de ruststand worden. Maar Woubrugge kwam de laatste 10 minuten van de eerste helft wel meer aan voetballen toe.

Met een omzetting in de rust kwam Woubrugge ook in de tweede helft meer in de wedstrijd, al waren er een aantal fases waarin Floreant nadrukkelijk op zoek ging naar een tweede treffer. Rens kon echter met twee fantastische reddingen de spanning in de wedstijd te houden. Sekou was na een knappe solo heel dicht bij de gelijkmaker. De bal werd volgens de scheidsrechter van de lijn gehaald, al waren een aantal spelers van Woubrugge van mening dat met doellijntechnologie de gelijkmaker wel was goedgekeurd. Ook Vince kwam aan aantal malen dreigend richting het doel, maar ook dit leverde geen doelpunt op.  In de laatste vijf minuten nog een waar slotoffensief. Een aantal vrije trappen en corners stichtte veel gevaar maar geen doelpunten. Een kopbal van Jelle werd door een uiterste krachtinspanning van de keeper niet tot doelpunt gepromoveerd.

Na het laatste fluitsignaal overheerste toch de teleurstelling. Woubrugge had minimaal een punt verdiend tegen de aanstaande kampioen. Door het gelijke spel van Alphia moet het wel raar lopen als de Boskopers de najaarscompetitie niet met de titel afsluiten.