Scheidsrechter

L. van de Weteringh

Accommodatie

Onbekend

Op de laatste voetbalzaterdag van  2019 stond een oefenwedstrijd gepland tegen HSV Duno JO17-1. Jammer genoeg kon Duno geen representatief elftal op de been brengen. Gelukkig nam de trainer van DHC JO15-1 contact op om de plaats van Duno in te nemen. Het elftal van het Delftse DHC bestaat uit tweede jaars C's en komt uit in de Tweede Divisie. Vooraf afgesproken dat we het speelveld klein zouden maken en met de linies dicht op elkaar verdedigen.  Vanaf het eerste fluitsignaal speelde Woubrugge zeer geconcentreerd. Het stond toe dat de bezoekers de bal achterin rond speelden, maar zodra zij vooruit probeerden te spelen gaf de Woubrugge defensie geen kans weg. Sterker nog in de omschakeling beet Woubrugge flink van zich af en creëerde enkele goede mogeljkheden. Halverwege de eerste helft sloeg Woubrugge uit een hoekschop voor het eerst toe. Jelle reageerde attent en tikte van dichtbij de 1-0 binnen. DHC had een vrije trap nodig om weer op gelijke hoogte te komen, 1-1. Dit zou ook de ruststand zijn waarbij de conclusie was dat de thuisclub ruim op voorsprong had kunnen staan.

Ook in tweede helft was Woubrugge de bovenliggende partij. Al snel werd Javier op links vrij gespeeld. Zijn inzet was onhoudbaar voor de keeper van DHC. Na een kwartiertje in de tweede helft wist DHC Rens toch weer te passeren. Eerder al was de goalie bijna verrast door een vrije trap maar kon door een katachtige redding in tweede instantie de gelijkmaker nog voorkomen. Voor de derde keer in de wedstrijd kwam Woubrugge op voorsprong. Martijn werd nog gestuit door de verdedigers van Delftenaren maar gastspeler Michiel TInga reageerde attent en schoot de bal tegen de touwen. Met nog een kwartier op de klok bleef Woubrugge gedisciplineerd spelen. DHC kwam niet in de buurt van Rens. Acht minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist. Het doelpunt van Ruben was gelijk het hoogtepunt van de wedstrijd. Een hele sterke actie van Martijn bracht hem bij de achterlijn. De loepzuivere voorzet bereikte Ruben die hoog boven iedereen uittoornde en de bal snoeihard tegen de touwen kopte, 4-2.

Toen de scheidsrechter affloot kwam er een einde aan een heerlijke wedstrijd. De JO17-1 heeft 2019 met een prima optreden afgesloten.