...

2e klasse 2

25 januari 2020 11:45

Jan van der Salm

Na de zeperd tegen Kickers'69 wachtte zaterdag ARC JO17-3. Een gehandicapt Woubrugge, want naast de al langer geblesseerde Twan moesten ook Vince en Jelle  toekijken. Gelukkig was Swen Vons (JO17-2) beschikbaar om de ploeg compleet te maken.

Na het eerste fluitsignaal zocht ARC direct de aanval. Bij de eerste de beste aanval kwam de spits net te kort om het Rens moeilijk te maken en zeilde de bal voor het doel langs. Net op het moment dat Woubrugge iets meer mee ging voetballen dwarrelde de bal voor het doel en profiteerde ARC van het buitenkansje, 0-1. Woubrugge liet zich door deze tegenvaller niet uit het veld slaan. Zeker in het tweede gedeelte van de eerste helft was Woubrugge sterker dan de bezoekers. Een goed schot van Jort werd gepakt door de keeper. Dezelfde keeper die kort daarvoor Martijn torpedeerde en heel goed weg kwam zonder kaart. Ruben schoot in kansrijke positie te gehaast en zag zijn inzet net over de lat verdwijnen. Verder dan een aantal kleine kansjes kwam Woubrugge in de eerste helft niet meer en werd er gerust met een 0-1 achterstand.

In de tweede helft kon de wedstrijd alle kanten op. Woubrugge kreeg weer een aantal kansjes, maar het geluk ontbrak. Aan de andere kant had ARC meer geluk en viel een bal zomaar voor de voeten van een aanvaller en keken we plotseling tegen een 0-2 achterstand aan. Toen ARC drie minuten later nogmaals toesloeg leek de wedstrijd wel beslist. De scheidsrechter zag een handsbal van Swen maar was waarschijnlijk de enige. Sterker nog, Swen moest zich laten vervangen omdat de bal op een wel zeer pijnlijke plaats kwam. De toegekende penalty werd benut. Woubrugge weigerde zich echter bij dit feit neer te leggen en schakelde om naar een 3-4-3 formatie. Dit had direct effect. Sekou stuurde Martijn diep. De spits bleef uiterst koel en stiftte de bal in het doel, 1-3.  Jammer genoeg gooide ARC de wedstrijd weer in het slot door 1-4 te maken. Zes minuten voor tijd zorgde Jesse voor een hoogtepuntje door een afgeslagen hoekschop van buiten de 16 in de verre kruising te krullen. Dat ARC daarna ook nog de 2-5 aantekende was slecht voor de statistieken.

Zo werd ook de tweede competitiewedstrijd verloren. Maar de JO17-1 leverde ondanks het resultaat een goede wedstrijd af. Volgende week nieuwe kansen tegen Reeuwijk.