78'
Ruben van Rijn (intikker)

2e klasse 2

8 februari 2020 13:00

Opnieuw is de JO17-1 er niet in geslaagd om  een resultaat te boeken. Ditmaal werd uit bij Alphense Boys verloren. Twan was nog steeds afwezig, maar is inmiddels wel met de training gestart.

Het begin was hoopvol. De tegenstander werd goed gestoord in de opbouw wat een aantal kleine kansjes opleverde. Uit zo'n omschakeling kwam Jesper in kansrijke positie, zijn inzet werd gekeerd. De attente Vince schoot de rebound goed in maar trof de paal. Gelukkig lag daar ook nog de keeper en via zijn achterhoofd ging de bal het doel in. Na de openingstreffer werd het allemaal niet beter. Woubrugge speelde op 70% en liet daarmee de thuisclub terugkomen in de wedstrijd. Eerst was daar de gelijkmaker en in dezelfde minuut ook nog de 2-1. Na deze domper werd het op veld allemaal niet beter. Niet alleen het slechte veld was daar debet aan, maar ook de beleving en de inzet van de Woubrugge spelers liet te wensen over.

We klagen wel eens over de scheidsrechters, meestal onterecht. De leidsman van deze dag was warrig en hield er bijzondere zienswijzen op na en zorgde voor irritatie op en rond het veld. Na de rust, die met een 2-1 tussenstand werd bereikt, zou dat er niet veel beter op worden. In de eerste helft viel Bas nog uit, zijn plaats werd ingenomen door Willem. Ook Martijn niet helemaal fris moest het veld verlaten en werd vervangen door Jesse.

Ook de tweede helft werd redelijk goed begonnen. Woubrugge probeerde door vroeg druk te zetten de bal snel te veroveren. Daar slaagde de ploeg in, maar de poging om daarna een kans te creëren was minder succesvol. De passing was onzorgvuldig. Jesse bleek toch niet fit genoeg om door te spelen en kwam Martijn weer in het veld. In de tweede fase van de tweede helft was het aan de uitblinkende Rens te danken dat Woubrugge niet meer schade opliep. Alphense Boys nadrukkelijk op zoek naar een ruimere voorsprong. Vier minuten voor tijd de zoveelste arbitrale blunder. Een overtreding op Jesper werd tot verbazing van vriend en vijand niet bestraft en daar profiteerde de tegenstander van.  Met nog weing minuten te spelen stormde Woubrugge plotseling naar voren. Een lange bal van Martijn werd door Ruben tot doelpunt gepromoveerd. Met nog twee minuten op de klok 3-2. Opnieuw een sterke actie van Martijn leverde net geen kans op. Toen de man in het zwart het eindsignaal blies droop Woubrugge opnieuw met lege handen af.

Zonder strijd geen afwerking, dat was de les van deze wedstrijd. Door te weinig inzet en onzorgvuldigheid aan de bal hebben we de drie punten in Alphen gelaten. Bovendien wachten we ook nog op de eerste overwinning in 2020. De eerst volgende kans daarop is pas op 7 maart.