...
88'

28 augustus 2021 12:00

Opstelling Woubrugge JO19-1

Woubrugge JO19-1 heeft in en tegen Nieuwkoop de eerste wedstrijd van het seizoen afgewerkt. De plaatselijke JO19-1, uitkomend in de hoofdklasse, fungeerde als tegenstander. Een tegenstander die al wat verder is met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Drie weken training en al twee oefenwedstrijden gaven de oranjehemden vooraf al een voordeel. Woubrugge trainde pas drie keer en speelde nog geen wedstrijd. Het team was nog verre van compleet. Jesper (ziek), Vince, Rafi, en Sekou (allen nog vakantie) ontbraken. Daarnaast was ook Henny afwezig.

Na het eerste fluitsignaal een compact en gedisciplineerd spelend Woubrugge. Nieuwkoop kreeg weinig ruimte om te voetballen en kon geen kansen creeeren. Een dreigende situatie werd voor de lijn weg gewerkt, maar verder kwam de thuisclub eigenlijk niet. Eénmaal moest keeper Rens handelend optreden toen een hoge bal van de zijkant het doel in dreigde te gaan. Aan de andere kant werd Woubrugge ook niet echt gevaarlijk. Tot de 34ste minuut. Javier brak door over de rechtervleugel. Zijn voorzet bereikte Robbin die de bal controleerde en vervolgens snoeihard tegen het net joeg, 0-1. In de resterende tijd in de eerste helft leek Woubrugge vrij makkelijk overeind te blijven. De eerste tegenvaller was het uitvallen van Jelle in de 43ste minuut. Na een duel moest hij van veld met een knieblessure. De tweede domper was in de laatste minuut van de eerste helft de gelijkmaker. Na balverlies op het middenveld schoot de thuisclub toch wel uit het niets de 1-1 op het bord. Er werd niet eens meer afgetrapt en werden de kleedkamers opgezocht.

In de rust toch de complimenten voor de ploeg. Tegen een sterkere tegenstander werd goed weerstand geboden. De organisatie stond goed, er werd op het juiste moment ingegrepen en als het kon werd de aanval gezocht.

De tweede helft gaf een ander beeld. Ook al omdat Nieuwkoop binnen twee minuten op voorsprong was gekomen. Woubrugge had moeite met de lopende mensen van Nieuwkoop. De ploeg kon niet meer brengen wat het in de eerste helft wel deed. Inmiddels was Nieuwkoop op een 4-1 voorsprong gekomen. Individuele fouten werden genadeloos afgestraft. Met nog 10 minuten te spelen werd Robbin diep gestuurd. De verdediger trok aan de noodrem en werd door de scheidsrechter van het veld gestuurd. De toegekende vrije trap leverde geen doelpunt op. Kort daarna was het toch raak. Ditmaal hield Robbin het overzicht en rondde Javier af, 4-2. Kort voor tijd bepaalde de thuisclub de eindstand nog op 5-2.

Door de trainingsachterstand en het gebrek aan wedstrijdritme kon Woubrugge geen vervolg geven aan de prima eerste helft. De ploeg maakte een goede indruk en dat nemen we mee naar de eerste competitiewedstrijd van volgende week. Dan is de tegenstander Haastrecht JO19-1.